Tepebaşı'nın Gurur Kaynağı Su Sporları Merkezi

Tepebaşı Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Spor Kompleksi içerisinde yer alan Su Sporları Merkezi, yoğun ilgi görüyor.

Tepebaşı'nın Gurur Kaynağı Su Sporları Merkezi
Yoğun ilgi ile her yüzme döneminde binlerce başvuru alan Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde çocuklar ve yetişkinler için yaz programları devam ediyor. Uzman eğitmenler eşliğinde eğitim görülen hijyenik havuzlar günde yüzlerce kişiyi misafir ediyor. Çevre dostu ve enerji tasarrufu alanında yeşil bina uygulamalarını uluslararası olarak sertifikalandıran LEED Sertifikasını Altın Puan kriteri ile Türkiye’de alan ilk kamu binası Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi, içerisinde bir adet 25 metre uzunluğunda altı kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, bir adet 250 metre kare ve bir adet 25 metrekare rehabilite ve eğlence havuzunun yanı sıra 110 metre kare bir açık havuz bulunurken ayrıca vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceği Yoga, Plates, Aerobik ve Step alanları da hizmet veriyor.

Tesis içerisinde bulunan H2O kafede çocukların eğitimlerini izleyen aileler sıcak ve soğuk içeceklerini yudumlarken, restoran kısmında tabldot menü seçenekleri ile hijyenik ortamda yemeklerini yiyebiliyor. Ayrıca sporcular çalışma sonrası vitamin barda taze sıkılmış meyve sularını içerken, gerekli spor ekipmanlarını da H2O kafeden temin edebiliyor. Uluslararası çevre sertifikasına uygun sürdürülebilir ve akıllı bir bina olarak tasarlanan tesis güneş panelleri sayesinde elektrik enerjisinin yüzde 10’unu ısınma enerjisinin yüzde 20’sini sağlayabiliyor. Yağmur sularını depolayarak bunun bahçe sulamasında kullanılmasını da sağlayan Su Sporları Merkezi binada bulunan 11 adet ışık tüpü aracılığıyla çatının 1-6 metre aşağısına güneş ışınları taşınarak ortamın doğal aydınlatılması sağlanmakta. Binanın tamamı kazanlar, ısı pompaları, güneş enerji sistemleri, aydınlatma, ses havuz sistemler otomasyon programı ile yönetilebilmekte.
Kaynak: İHA