Şehitlerin Adı Okullarda Yaşayacak

FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında ve PKK pususunda şehit düşen vatan evlatlarının ismi Sarayönü ilçesindeki okullara verildi.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün müracaatıyla üç okulun ismi değiştirildi.

Sarayönü Merkez İlkokulunun adı yeni düzenlemeyle 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu oldu.

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde vurularak şehit düşen Abdullah Tayyip Olçuk’un isminin ise Sarayönü Halıcı İlkokulu’nda yaşamasına karar verildi. Okulun adı, Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu olarak değiştirildi.

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından 15 gün önce şehit edilen Sarayönülü Ramazan Akyürek’in ismi Sarayönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verildi. Okulun yeni adı Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde ve PKK’nın eylemlerinde şehit olanların hiçbir zaman unutulamayacağını söyledi.

Türk milletinin, vatanı için gözünü kırpmadan canını feda eden vatan evlatlarına borçlu olunduğunu vurgulayan Şişman, 'Bizlerin gece rahat uyuyabilmesi için, gelecek nesillerin daha müreffeh şartlar içinde yaşayabilmesi için kendini feda eden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarıma olan minnetimiz hiçbir sözle ifade edilmez. Şehitlerimizin, yaralılarımızın ve canlarını siper eden milli iradenin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz.' dedi.

Kaynak: AA