Osmaneli'de 'Sağlığın İçin Sen De Pedal Çevir' Bisiklet Grubu Kuruldu

Osmaneli halkını bisiklet sporuna teşvik etmek ve bisiklet kullanımını artırmak amacıyla Osmaneli de esnaflık yapan Hamit Yılmaz tarafından “Sağlığın için sen de bir pedalla çevir" grubu kuruldu.

Osmaneli'de 'Sağlığın İçin Sen De Pedal Çevir' Bisiklet Grubu Kuruldu
Hamit Yılmaz, bisikletin bir spor olmaktan çok gündelik hayatın bir parçası olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekti. Amaçlarının, bisikleti gündelik hayatın içine yerleştirmek olduğunu anlatan Yılmaz, "Eğer bu hedefimize ulaşabilirsek birçok şey kazanırız. Başta spor yapmış olacağız, daha mutlu bireyler haline geleceğiz. Çevremizde daha sağlıklı bireyler göreceğiz. Özellikle günümüzde büyük bir sorun haline gelen obezite ile mücadele etme konusunda önemli farklar oluşturacağını düşünüyorum. Bizim tek amacımızın bisiklet kültürünü Osmaneli’ye yaymak. Ailelerden tek isteğimiz çocuklarını bilgisayar başından kaldırıp bir bisiklet alıp bisiklet sporuna yönlendirmeleri. Biz Osmanelili olarak kendimizi çok şanslı görüyoruz. Osmaneli de spora ve sporcuya sonuna kadar destek veren Münür Şahin gibi bir Belediye Başkanımız var. Diğer ilçelerdeki birçok arkadaşımız böyle bir destek göremedikleri için muzdaripler. Onun için ben bir kez daha Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Ben bu bisiklet sporuna tek başıma başladım, ancak katılımın her geçen gün artığını görüyorum. Daha yeni başlamam rağmen şimdiden 10 kişi olduk" dedi.

Osmaneli bisiklet grubuna ilginin çok iyi olduğunu ifade eden Yılmaz, genç yaşlı herkesi pedal çevirmeye davet ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA