Öğrencilerden Darbecilere Karşı Her Dilde 'Korkma' Mesajı

Üzerinde değişik dillerde “Korkma” yazan ay yıldızlı tişört giyen öğrenciler Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yı ziyaret ederek darbecilerden korkmadıkları mesajını verdi.

Öğrencilerden Darbecilere Karşı Her Dilde 'Korkma' Mesajı
Haliliye Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve üzerinde farklı dillerde İstiklal Marşı’nın ilk kelimesi “Korkma” yazan ay yıldızlı tişörtleri giyen ilkokul öğrencileri, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti. Çocukların giydiği “Korkma” yazan tişörtleri gösteren Vali Tuna, çocuklara bu tişörtleri neden giydiklerini sordu. Öğrenciler ise darbeye karşı durmak ve korkmadıklarını belli etmek için giydiklerini söyledi.



Çocukların düşüncelerini aldıktan sonra bir açıklama yapan Vali Güngör Azim Tuna, “Gördüğünüz gibi bu ilkokul çocuklarımız bütün Türkiye’ye buradan bir mesaj veriyorlar, korkma diyorlar. Biz buradayız. Haliliye Kaymakamlığımızın bir projesi ve fikir de tamamen kendilerine ait. Buradan tüm Türkiye’ye Şanlıurfa olarak bu mesajı veriyoruz. Çocuklar üzerilerine giydikleri bu tişörtlerle hem bayrağımızı tamamen üzerilerine giymiş oluyorlar hem de bir taraftan üzerinde değişik dillerde korkma ifadesi var. Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, Almanca, bütün dünya dillerinde mesaj veriyorlar, korkma” dedi.

Bir öğrencinin, “Biz size darbeye karşı bizi koruduğunuz için teşekkür ediyoruz” demesi üzerine Vali Tuna ise “Teşekkürü biz edeceğiz. Bu ülkenin geleceği olan çocuklar olarak bunları giyerek diyorsunuz ki biz bu milletin evlatları, biz işin farkındayız ve biz korkmuyoruz, siz de korkmayın. Görevinizi gönül huzuruyla yapın diyorlar. Milletimizi temsil eden gerek seçilmiş, gerek atanmış kişilere millet kendi iradesine sahip olduğunun mesajını veriyor” diyerek İstiklal Marşı’nın ilk kıtalarını okudu.

Vali Tuna konuşmasının ardından kendisini ziyaret eden çocukları gezmeleri ve darbenin yaşandığı yerleri görmeleri için İstanbul’a gönderme sözü verdi.

Valiyi ziyaret eden öğrencilere Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya da eşlik ederken, Vali Tuna öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA