Milas'ta Çalışmalar Hızlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’a modern bir doku kazandırmak amacıyla yürütülen dönüşüm projesinin yavaş ilerlemesinin ardından, vatandaşlar duruma tepki göstermişti. Proje, gelen tepkilerin ardından yetkililer tarafından hızlandırıldı.

Milas'ta Çalışmalar Hızlandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Milas’ın çehresini değiştirecek olan ‘Dönüşüm Projesi’, yavaşlığıyla Milaslı vatandaşların eleştiri oklarına hedef olmuştu.

Geçtiğimiz nisan ayında Halilbey ve Atatürk Bulvarı’nda başlayan çalışmaların ağustos ayında bitirilmesi planlanıyordu. Planlanan süre içerisinde bitirilemeyen çalışmalar hem esnafın hem de vatandaşın büyük tepki göstermesine neden oldu.

Özellikle yaz aylarını kent merkezinde yürümeyi çileye dönüştüren projede, bir de çalışmaların yavaş yapılması esnafı da zor duruma sokmuştu.

Yerel medyada sıkça çalışmaların yavaşlığı hakkında yapılan haberlerin yer almasıyla birlikte, konuyla ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç çalışmaların hızlanacağını kaydetmişti.

Vatandaşların tepkilerine kayıtsız kalmayan yetkililer, yürütülen çalışmaları hızlandırdı. Bir nebze olsun hızlanan çalışmalarla birlikte, çift şeritli yolun teki bitmeye hazır hale geldi.

Milas Atapark’ın bozulan kısmı yapıldı. Atapark’ın kenarına, ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi.

Tek şeridin bitmeye yakın hale gelmesiyle beraber, yapılan çalışmalar biraz kendini göstermiş oldu. Milas’a modern doku kazandıracak olan projenin, birkaç ay içerisinde bitirilmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA