MHP'den Başkan Çakır'a Teşekkür Ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

MHP'den Başkan Çakır'a Teşekkür Ziyareti
Akşam saatlerinde gerçekleşen ziyaret sırasında bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişiminin fiziken ortadan kaldırıldığını belirterek, Başkan Çakır’a darbe girişimine karşı gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür etti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatyalıların da darbe girişimine karşı üstün gayretleri olduğunu kaydeden Erdem, “Siz, Şehrül Emin dediğimiz makamdasınız. Allah sizden razı olsun. Valimizle beraber büyük gayret sarf ettiniz. Devlet ve millet müşterek hareket edince insanlarımıza ayrı bir heyecan, gayret geldi. Memleket için, millet için, ezan için, mutluluğumuz için şehitler verildi.

Birisi tankın altına uzanmış, birisi de üstünde. İkisi de aynı gaye peşindeler. İki manzaranın aynı anda görülmesi ibretlik bir şeydir. Bu millet fitneleri, hainleri bertaraf etmiştir. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasına ilaveten, bir daha 15 Temmuz’u da göstermesin diyorum” diye konuştu.

Ziyaretten dolayı MHP İl yönetimine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü söyledi.

Darbe girişiminin büyük bir ihanet olduğunu belirten Başkan Çakır, “15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’nin yıllarca mücadele ettiği karanlık güçlerin ülkemizin her noktasına yıllarca sinmiş ihanet çetesi ile birlikte topyekun başkaldırısıydı. Gerçekten Türk Halkının bilinçli, darbelerin karşısında ilk defa bu kadar yürekli durması bizlere gelecek adına büyük ümitler verdi. Cumhurbaşkanımız, hükumetimiz, siyasi partilerimiz darbenin karşısında dik durdular. Tankların, uçakların bomba attığı, halkın üzerine ateş açtığı böyle büyük bir planlı girişim karşısında, halk onurlu bir duruş sergiledi” ifadelerini kullandı. Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının ve ülkücülerin de darbe girişimine karşı ilk günden itibaren meydanlarda olduğunu kaydeden Çakır “Bundan dolayı MHP yönetimine, Ülkü Ocakları’nı ve gençlerimize teşekkür ediyoruz. Konu vatan ve bayrak olduğu zaman gerisi teferruattır. Bizler böyle bir araya gelmeyi ve kenetlenmeyi bilmemiz lazım. Bu kalkışma, sıradan bir kalkışma değildi. Uzun yıllar planlanmış ve ülkenin gerçekten bütün kurumları hedef alınmış, Cumhurbaşkanının öldürülme planlarından tutun da hükumetin çökertilmesi, bütün yetişmiş beyinlerin yok edilmesi üzerine kurulmuş, daha doğrusu Türkiye’nin parçalanması üzerine kurulmuş bir darbe girişimiydi. Ben burada bütün siyasi partilerimize teşekkür ediyorum, sokağa çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Vatanı, bayrağı savunmak önemliydi. Bundan sonraki süreçte de ihanet içerisinde olacak farklı fikirdeki gruplar vardır. Çünkü bu vatan içinde çok hain çıkıyor. Bu nedendir bilmem. Ama bu hainlere karşı, ihanet içerisinde kalanlara cezalarını görmediği takdirde bunlar yine yılan gibi başını her taraftan kaldırabilirler. Bunların üzerine bundan sonraki süreçte çok ciddi bir şekilde gidilmeli. Hak ettikleri cezaları da almalılar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA