Mersin'de Akülü Araçlara Şarj İstasyonu

İçel Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin kullandığı akülü tekerlekli sandalyeler için şehrin 3 noktasına daha akülü araç şarj istasyonu yerleştirdi.

Mersin'de Akülü Araçlara Şarj İstasyonu
Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılmasını kolaylaştırmak adına çalışmalarına aralıksız devam eden İçel Büyükşehir Belediyesi, 6 noktada hayata geçirdiği akülü araç şarj istasyonları ile çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. Akülü tekerlekli sandalye kullanan bedensel engelli vatandaşlar için şehrin 3 noktasında bulunan akülü araç şarj istasyonlarına üç tane daha eklendi. İstasyonlar, İçel Tren Garı, Özgecan Aslan Barış Meydanı ve Forum AVM içerisine yerleştirildi. Şarj istasyonları ile bedensel engelli vatandaşların, akülü tekerlekli sandalyelerinin akü şarjlarının bittiği yerlerde mağduriyetlerinin önlenmesi ve sosyal, kültürel hayat içerisinde aktif olarak yer almaları amaçlanıyor.

Şehrin işlek noktalarında yer alan toplam 6 adet akülü araç şarj istasyonu ile aynı anda üç akülü araç şarj edilebiliyor. Engelli vatandaşlar akülü araçlarını şarj ederken bu süre zarfında istasyonların üzerinde yer alan ekrandan belediye etkinlikleri ve duyurularını da takip edebiliyor.
Kaynak: İHA