Gazeteciler Cemiyeti'nden Rektör Gür'e Ziyaret

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, GAÜN ile GGC arasında İletişim Fakültesi öğrencilerinin eğitimi başta olmak üzere, birçok konuda işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Gazeteciler Cemiyeti'nden Rektör Gür'e Ziyaret
Başkan İbrahim Ay yönetimindeki heyeti kabul eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, gelişmiş tüm ülkelerde basının dördüncü kuvvet olduğunu hatırlatırken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Gaziantep’te görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcilerinin ülke meselelerine övgüye değer bir tavır ortaya koyduğunu ifade etti.

Rektör Gür, “Sizler de kamu görevi yapıyorsunuz. Biz de devletin çalışanıyız. O nedenle ortak hedefimiz devletimize hizmet etmek. Yöneticilerin görev yaparken hata yapmamaları mümkün mü? Önemli olan hatayı görüp, düzeltmek. Sizden beklentimiz, hatalarımız olursa gerek sözlü, gerek haberlerinizle doğru yolu görmemiz konusunda yön gösterici, uyarıcı olmanız. Ama, haberinizi yaparken mutlaka bizim de görüşümüzü almanız. Ben Gaziantep’i çok seviyorum. Ve bu kent için, bu ülke için el ele vermeliyiz. Çünkü, hepimizin ortak hedefi bu kente, ülkeye hizmet etmek. Gaziantep Üniversitesi’ne yapacağınız her katkının en az üç katı katkı kadar size yaklaşacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Bu amaçla, beraber projeler geliştirebiliriz. Bu konuda gelecek her türlü öneriye de açığız” dedi.

GGC Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ay ise, cemiyet olarak başta intörn uygulaması olmak üzere, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin eğitimine yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Başkan Ay, “Biz Cemiyet olarak GAÜN İletişim Fakültesi ile hep iyi ilişkiler içinde olduk. Mezuniyet törenlerine katıldık. Önümüzdeki süreçte, özellikle öğrencilerin sahada eğitimi konusunda daha aktif olarak işbirliği yapmak istiyoruz. Bu şekilde öğrencilerin daha verimli olacağına inanıyoruz. İsteğimiz Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan gençlerimizin Gaziantep basınında aktif olarak görev yapmaları, iş bulmaları” dedi.

Karşılıklı iyi dileklerin ardından ziyaret, toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA