Dink Soruşturmasında Bir Jandarma İstihbarat Görevlisi Daha Tutuklandı

Hrant Dink soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 3 şüpheliden Kocaeli Jandarma Komutanlığı’nda görevli Albay Ali Barış Sevindik, tutuklandı. Hakimlik, tutuklanması talep edilen diğer 2 şüphelinin ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, mahkemeye sevk edilen dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli 3 askerin sorgusu sona erdi.

Cinayetin işlendiği dönemde İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde yüzbaşı olarak görev yapan ve şu anda Kocaeli Jandarma Komutanlığı’nda görevli Albay Ali Barış Sevindik, İstanbul Nöbetçi 2’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Hakimlik, dönemin İstanbul Jandarma istihbaratında görevli şüpheliler Eyüp T. ve Metehan Y.‘ nin ise adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkışını yasaklayarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Soruşturmada tutuklu sayısı 10’a yükseldi

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında daha önce savcılığın talimatıyla çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Cinayetin faili Ogün Samast ve Hrant Dink’i izledikleri iddia edilen şüpheliler İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Abdullah D., Yavuz B., Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şube, Jandarma İstihbarat görevlisi Emre C., Ergün Y., Volkan Ş., Şeref A., Okan Ş., Hüseyin Y. ve Gazi G. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Kaynak: İHA