Demokrasiye Sahip Çıkan Şanlıurfalılara Karanfil Ve Bayrak Dağıtıldı

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve beraberindekiler ile birlikte 15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında 27 gün boyunca meydanları boş bırakmayan Şanlıurfa halkına karanfil ve bayrak dağıtarak, teşekkür etti.

Demokrasiye Sahip Çıkan Şanlıurfalılara Karanfil Ve Bayrak Dağıtıldı
Başkan Fevzi Demirkol, Vali Güngör Azim Tuna, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Müftüsü İhsan Açık, AK Parti İl Başkanvekili Cuma Ağaç ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Atatürk Bulvarı’nda teşekkür ziyaretine çıktı. 15 Temmuz kalkışma girişimi sonrasında 27 gün boyunca milli irade ve demokrasi nöbetlerinde alanları boş bırakmayan Şanlıurfalılara teşekkür eden ,Vali Tuna, Başkan Demirkol ve beraberindekiler, iş yerlerini ziyaret etti. Vali Güngör Azim Tuna ve Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile beraberindekiler, esnaf ve vatandaşlara Türk Bayrağı ve karanfil, çocuklara da ay yıldızlı tişört dağıttı.

Ziyareti 2 saati aşan Vali Tuna ve Başkan Demirkol, ülkenin birlik ve beraberliği için devlet ve millet el ele anlayışına sahip olunması gerektiğini belirtti.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Vali Tuna, 15 Temmuz sürecinin millete çok şey kattığını ifade ederek, “Çanakkale ruhunu günümüz versiyonu diyebileceğimiz, aslında yeniden bir kendine gelme, şuurlanma vesilesi olan 15 Temmuz süreci tabi ki bize çok şey kattı” dedi.

Kaymakam Çelikkaya ise, “250’ye yakın şehidimizin hüznü yüreklerimizde ama çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağımız bir destan var. Bunun için yaratana şükrediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Milletimiz asil bir duruş gösterdi”

Başkan Fevzi Demirkol da, yaptığı açıklamada 15 Temmuz sürecinde milletin asil bir duruş gösterdiğine vurgu yaptı. Başkan Demirkol, “15 Temmuz’da FETÖ/ PDY terörist örgüt tarafından ve onun beynelmilel uluslararası işbirlikçileri tarafından Türkiye’de darbe ve darbenin ardından bir işgal ortaya sahneye konuldu. Aynı zamanda halkımız Şanlıurfa’da kahraman Urfa halkı ve ülkenin 81 vilayetinde aziz milletimiz asil bir duruş gösterdi. Bir şahlanış gösterdi. 27 gün boyunca meydanlarda nöbetler oldu. Bugün Sayın Valimizin himayesinde devlet ve millet el ele kaynaşmasını, bu teşekkürü halkımıza, esnafımıza birlikte iletmek adına Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna, Kaymakamımız Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Müftümüz İhsan Açık, AK Parti İl Başkanvekilimiz Cuma Ağaç ile birlikte halkımıza teşekkür ziyaretinde bulunduk” şeklinde konuştu.

Teşekkür ziyaretinin ardından Demirkol, beraberindekiler ile birlikte demokrasi nöbetlerinin adresi olan Rabia Meydanı’nı ziyaret etti. Burada da vatandaşlarla görüşen Demirkol, demokrasi nöbetlerine ara verilse de, gözlerinin her zaman meydanda olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA