Demokrasi Kahramanları Gençlerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' Projesi Kazan ilçesinde hayata geçirildi.

Proje kapsamında milli iradeye sahip çıkmak için tanka tüfeğe aldırmadan meydanlara inen, duruşları ile simge olan kahramanlar, gençlerle buluşarak, o gece yaşadıklarını gençlerle paylaştı.

Kazan Aile Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Bakan Kılıç programın sonunda gazi ve şehit ailelerine Türk Bayrağı hediye etti.

Modarötürlüğünü İsmail Hakkı'nın yaptığı, ''Tecrübe konuşuyor, içimizdeki kahramanlar'' programında, 15 Temmuz darbe girişimi kahramanlarından Volkan Yiğit, Barış Dedebağı, Metin Doğan, Mustafa Özbey ve Kazan Bitik Mahallesi Muhtarı Hicabi Bitik, o gece yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Söyleşiye katılanlardan Mustafa Özbey, tek dileğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elini öpmek olduğunu dile getirdi.

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan gecede kum sanatçısı Veysel Çelikdemir darbe girişiminde gösterilen kahramanlıkları konu alan bir gösteri sundu.

Sanatçı Üzeyir Akbulut da darbe kahramanları için bestelediği şarkıyı seslendirdi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de konuşmasında darbe girişimi sırasında Kazan halkının verdiği mücadeleye değinerek, şöyle konuştu:

''15 Temmuzda o karanlık gecede Türk Milletinin bağrına saplanmak istenilen hançere karşı çıplak elle sadece kalplerindeki vatan aşkıyla, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, devletin bekası için yollara meydanlara çıkan, kurşuna kafa atan, F16 ya kafa tutan yiğit Anadolu insanı karanlık bir gecede aydınlık bir sabaha acı da olsa ulaşmıştır. Tüm dünyaya çılgın Türklerin nelere kadir olabileceklerini göstermiş, 101 yıl önceki Çanakkale'nin destansı kahramanlıklarını tekrar millet olma bilinci ile bize yaşatmışlardır''

Kaynak: AA