Chpli Ağbaba'dan Necdet Özel'e Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel’in ‘Vicdanım rahat değil, milletim beni affetsin’ açıklamalarını eleştirerek, “Bir kere sen özür dileme makamında değilsin, burası da kabile devleti değil" dedi.

Chpli Ağbaba'dan Necdet Özel'e Tepki
Parti il binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP’li Veli Ağbaba, Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel’in bir gazeteye yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Türkiye yerle bir olmuş, 240 tane insan şehit olmuş, uçağımızı kullanacak pilotumuz yok, tankımızı kullanacak askerden şüpheleniyoruz, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel çıkmış özür diliyor. Biz bu olaylar yaşanmadan önce askere kumpas kurulduğunu Türkiye’nin gündemine taşıdık ve o zamanki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i uyardık. Balyoz, Askeri Casusluk ve Ergenekon davalarında raporları kendisine gönderdik. Hatta askeri casusluk davasında bir subay ‘Biz de içeri alındık ama bizim yerimize alınan askerler yarın nereyi bombalar bunu kimse bilmiyor, bunlar kendi topraklarını bile bombalar’ demişti. Biz bunlarla ilgili Necdet Özel’i bilgilendirdik ama maalesef o hiçbir şey yapmadı. Kendi döneminde atadığı Generallerin tamamı FETÖ mensubu çıkmış, bunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanmış, kurumlar yerle bir edilmiş, beyefendi şimdi kalkmış özür diliyor. Bir kere sen özür dileme makamında değilsin, burası da kabile devleti değil, TSK’nın bu hale gelmesinde sorumlu olanlardan biri de sensin ve yargılanmalısın. Pırıl pırıl subaylar cezaevine gönderilirken orada izledin, ses çıkarmadın, sen Tapu Kadastro Müdürü kadar olamadın, Tapu Kadastro Müdürü kendi personeline sahip çıktı, sen ise kendi personelini cemaatin ellerine teslim ettin. Ben Türkiye’de yaşayan bir yurttaş olarak hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.

Ağbaba konuşmasında 15 Temmuz’dan sonra cezaevlerindeki şartların ağırlaştığını ifade ederek, “Cezaevleri mahpus yatanlar için çekilmez bir hale geldi. Burada insanlar nöbetleşe uyuyor, nöbetleşe nefes alıyor, 70 kişiye bir tuvalet düşüyor. Cezaevlerinde müthiş bir yoğunluk var oradaki sesi maalesef çok kimse duymuyor, biz bu konuda gereğinin yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA