Burhaniye'de Organik Pazarı Açıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kırsal Kırtık mahallesinde 9 yıl önce başlatılan organik tarım çalışmalarından olumlu sonuç alınırken, organik ürünler için hazırlanan Pazar da açıldı. Belediyenin sebze pazarının yanında verdiği yerde açılan pazarda organik ürünler satılmaya başlanırken, organik üretim yapan çiftçi sayısı da 45’e çıktı.

Burhaniye'de Organik Pazarı Açıldı
Burhaniye’de, Kaymakamlık, Belediye ve Tarım ilçe müdürlüğünün desteğiyle 9 yıl önce Kırtık mahallesinde başlatılan organik üretimden olumlu sonuç alınırken, sezonun organik pazarı da açıldı. Kırtıklı üreticiler, ürünlerini Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere gönderilirken, İlçe pazarında da satılmasına başlandı. Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara, üretimde geçtiğimiz yıllara göre artış olduğunu anlatırken, vatandaşlarda organik üretim yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.



Üreticilerden İsmail Deniz,” 2016 yılı pazarımız başlanmıştır. Tüm ürünlerimiz çıkmıştır. Herkes Pazar yerindedir. Önceki yıllara göre, çeşitlerimizde fazladır. Yeşilliğimiz de var. Çeşidimizde boldur. Fiyatlarımızda, önceki yıllara göre aynıdır. Yani bir değişen yoktur. Fiyatlarda artış yoktur. Herkesin talebine karşı her türlü ürünümüz mevcuttur. Herkesi bekliyoruz pazara” dedi.

Emine İbiş de,” Barbunyamız, börülcemiz, biberimiz, domateslerimiz, armudumuz, fasulyemiz hepsini çıkmıştır. Fiyatlarımız gayet uygun. Ürünlerimiz çok lezzetlidir. İddialıyız bu yüzden Herkesi bekliyoruz organik pazarımıza” dedi.

Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara ise,” Organik sezonunun ilk pazarını bu gün açtık. Ürünlerimiz Ankara, İstanbul gibi şeyde ürün satan yerlere gönderiyoruz. Şu anda pazarımızda da her türlü ürünümüz bulunmaktadır. Herkesi bekliyoruz. 9 yıldır organik tarımla uğraşıyoruz. Bu sene iddiamızı artırdık. Çeşitlerimiz de artmış şekildedir. Her türlü istediğiniz ürünü bulabilirsiniz pazarımızda. Üye sayımız 36 idi. Bu yıl 9 kişi daha arttı. 45’e çıktı şu anda üye sayımız” dedi.

Üreticilerden Muharrem Zengin de,” Kırtık köyü olarak organik tarım yapmaktayız. 2009 yılından beri 7 yıldır her yıl artıyor. Ama biraz daha müşteri olsa daha iyi olacak yani. Vatandaş da ucuza almak istiyor. Bu da zahmetli bir iş. Onun için biraz zorlanıyoruz ” dedi.

Kaynak: İHA