ASİMDER'den Iğdır Jandarma Alay Komutanı Dikmen'e Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır İl Jandarma Komutanı Kahraman Dikmen’i ziyaret etti.

ASİMDER'den Iğdır Jandarma Alay Komutanı Dikmen'e Ziyaret
ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Şeref Iğdır, Nazım Karadağ, Kurban Oluz, Nizamettin Uca, Hüseyin Kesemen ve Erhan Hacıkasımoğlu ile Iğdır İl Jandarma Komutanı Kahraman Dikmen’i makamında ziyaret etti. Komutan Dikmen’e Türk-Azerbaycan ve dernek flamasının olduğu masa bayrağı veren Genel Başkan Göksel Gülbey, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek; Ermeni çetelerinin Iğdır bölgesinde ve civar illerde çok sayıda masum silahsız insanı katlettiklerini, bunlardan 6 adet toplu mezarın canlı tanıkların göstermesiyle tespit edilmiş olduğunu belirtti.

Gülbey, “Bu toplu mezarların 3 tanesi Oba, Hakmehmet ve Tuzluca/Gedikli köylerindekiler. Ulusal medya ve bilim adamlarının gözlerinin önünde açılmıştır. Geri kalan 3 tanesi ise Bayraktutan, Kadıkışlak ve Yaycı köylerindekiler de tespit edilmiş, açılma kararı beklenilmektedir. Bu tespit edilmiş olan ve açılmış olan toplu mezarlar siz İl Jandarma Komutanlığının görev bölgesinde bulunmaktadır. Sizlerden isteğimiz mezarların bulunduğu bölgeleri turistlik amaçla gezmeye gelen ama amaçları kültürel ve yerleşim istihbaratçılığı olan Ermeni turistlerin kontrol altına alınması ve daha dikkatli davranılmasını istemekteyiz. Aynı zamanda da yeni görevinizin hayırlı olmasını ve başarılar dilerim” dedi.

Jandarma Kurmay Albay Kahraman Dikmen ise; “Iğdır gibi başka ülkelere sınırı olan şehirlerimizde bu tür turistlik geziler altında bölge ile ilgili bilgi toplama çalışmaları yapmak isteyenler olacaktır. Elbet bu dünyanın her tarafında vardır. Biz görev bölgemizdeki toplu mezar anıtlarını biliyoruz ve bölgede 1914-1920 yılları arasında da Ermeni çetelerinin çok acılar yaşattığını tarihten bilmekteyiz. Onun için özellikle bu tarihi konularda ve çalışmalarda hassas davranmaktayız. ASİMDER gibi sivil toplum kuruluşlarının olması da iyidir, çünkü birilerinin bu milli meseleyi gündeme taşıması gerekiyor. ASİMDER’in üstlenmiş olduğu bu fikir aynı zamanda da devletimizin politikasıdır. Ziyaretinizden çok memnun oldum, şahsım adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ziyarettin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır İl Jandarma Komutanı Kahraman Dikmen’e bölgede Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları içeren tarihi kitaplar hediye etti.
Kaynak: İHA