Altundağ Çiftinin 'Buruk' Dördüz Bebek Sevinci

Mardin’de dördüz bebekleri dünyaya gelen Ziver ve Sibel Altundağ çiftçi, buruk bir sevinç yaşıyor. İşsiz baba, çocuklarını büyütebilmek için iş istedi.

Altundağ Çiftinin 'Buruk' Dördüz Bebek Sevinci
Mardin’in Ömerli ilçesinde ikamet eden Ziver ve Sibel Altundağ çiftinin dördüz bebekleri dünyaya geldi. Kentte ilk kez dünyaya gelen dördüz bebekler, işsiz aileyi hem mutlu etti hem de düşündürdü. Anne Sibel Altundağ, dün geldiği Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ameliyata alınmasının ardından biri erkek, 3’ü kız olmak üzere 4 çocuk doğurdu. Hastanede kuvözde tutulan bebeklerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberin duyulmasının ardından Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fuat Karakuş ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehtap Bingül, aileyi ziyaret etti. Bir süre aile ile sohbet eden Karakuş ve Bingül, aileyi tebrik etti. Yeni Doğan Uzmanı Dr. Turan Derme, dün hastanede Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Aziz Rodan Saruhan tarafından dördüz doğum gerçekleştiğini ve doğumun iyi geçtiğini söyledi.

Prematüre doğan bebeklerin sağlık durumlarının iyiye gittiğini kaydeden Derme, “Bebeklerimiz genelde ağırlıkları bin 300 ve bin 400 gram aralığında. Şu anda kuvözde takip ediliyorlar. Tıbbi bakımları devam ediyor. 2 hafta kadar burada yatmalarını bekliyoruz. Belli bir ağırlığa ulaşınca bebekleri sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz. Sağlık durumları şuanda iyidir” dedi.

“Üçüz bekliyorduk, dördüncüsü sürpriz oldu”

Sevincini gazetecilerle paylaşan baba Ziver Altundağ ise 2 yıl önce evlendiklerini ve ilk çocuklarının dördüz olduğunu söyledi.

Dördüz bebekler için sık sık kontrole gittiklerini ve şuan bile işsiz olduğunu anımsatan Altundağ, destek beklediklerini kaydetti.

Evlenmeden önce ikiz, üçüz ya da dördüz çocuğunun olması için dua ettiğini anlatan Altundağ, “Dün dördüz çocuğum oldu. Çok mutluyum ve çok sevinçliyim, ama aynı zamanda biraz düşünceliyim. Bunların geleceği, bakımı nasıl olacak bilmiyorum. Dördüzlerimiz 3’ü kız biri erkektir. Erkeğin ismini Bünyamin düşünüyoruz. Kızlara daha vermedik. Bundan 4-5 sene önce televizyonda ikiz görmüştüm ve görünce mutlu oldum. O gün; ‘Allah’ım evlenince benimde ikiz, üçüz ya da dördüz çocuğum olsun’ şeklinde dua etmiştim. Allah duamı kabul etti. Gebeliğin üçüncü ayında bebeklerden haberimiz oldu. Çok mutlu oldum. Önce üçüz diye biliyorduk. Dördüncüsü sürpriz oldu” diye konuştu.

“Darbe girişiminde tedirgin olduk”

15 Temmuz’da darbe girişiminde çok tedirgin olduklarını ve çok korktuklarını da vurgulayan Altundağ, “Çocuklarımızın öyle bir ortamda büyümesini istemiyorduk. İyi ki olmadı, inşallah olmayacakta. Çocuklarımız insanlarımız mutlu bir şekilde yaşasın istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Anne Sibel Altundağ ise, ilk hamileliğinin 3. ayında dördüzlerden haberdar olduklarını, sağlıklı dünyaya gelmelerinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaynak: İHA