Vali Güvençer, Bağımlılıkla Mücadele Derneği'ni Ağırladı

Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, dernek üyeleri ve gönüllü gençler ile Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Vali Güvençer, Bağımlılıkla Mücadele Derneği'ni Ağırladı
Ziyarette gönüllü gençler Harun Şengül ve Ecem Kıpık, Vali Güvençer’e Türk bayrağı hediye etti. Gençler Türk bayrağını öpüp başlarına götürdükten sonra Vali Güvençer’e takdim etti. Vali Güvençer de Türk bayrağını 3 kere öpüp başına götürdükten sonra kabul etti.Dernek Başkanı Uzm.Dr. Atman da “Gençliğime ve Geleceğime Sahip Çıkıyorum. Her türlü bağımlılık yapıcı maddeden uzak duruyorum” sözünü veren 10 bin 349 gençten, 9 bin 528 gencin imzasının yer aldığı imza kitabını Vali Güvençer’e hediye etti. Ziyarette Vali Güvençer’in Manisa’daki görevinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Atman, bağımlılığın dünya genelinde giderek büyüyen bir halk sağlığı problemi olduğunu, toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açtığını belirterek şunları söyledi: “Bağımlılığın önlenebilir olması, bu konudaki sağlık politikalarının dünya genelinde her geçen gün güncellenmesini gerektirmektedir. Bağımlılık beyni esir alan bir hastalık ve süreçtir. Bu sürece hakim olabilmek ve yeni yaklaşımlar ile güncel bilimsel verileri takip edebilmek açısından bu konuda düzenlenen farkındalık eğitimleri ve akran gençlerle yapılan sosyal faaliyetler oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Bağımlı gençlerde aile ve okul sorunları, okul başarısızlığı, sağlık sorunları ve yasal sorunlar gelişmektedir. Oysa gençler bağımlılığın zarar verici etkilerini algıladıkları zaman bağımlılık oranları düşmekte, bağımlılık ödenebilmektedir. Bu nedenle, çocuklara ve gençlere her türlü bağımlılığın etkileri ve sonuçları hakkında doğru bilgilerin verilmesi onları madde kullanımından korumak için şarttır.”

Yaklaşık iki yıldır her tür bağımlılığa karşı mücadele ettiklerini, anne babalara büyük görev düştüğünü,kapsamlı eğitim ve faaliyetler yaptıklarını belirten Atman, “Bu ziyarette sayın valimize, ülkemiz ve milletimiz üzerine çökmeye çalışan karanlık günlerde, yüreklerindeki Hak ve hakkaniyet duygusu ile Demokrasisine sahip çıkan, Darbeye Hayır, Diyen bir milletin evlatları, gençleri olarak; son nefesimize kadar demokrasimize sahip çıkacağımızın sembolü olarak Türk bayrağımızı hediye ediyoruz” dedi.

Vali Güvençer de, Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği başkan, üye ve derneğe gönüllü katkı verenlere teşekkür ederek, “Elbette konu bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele olunca söylenecek çok söz var. Problemin boyutları, önemi, ciddiyeti, belki apayrı konular. Bir problem olduğu kesin. Ortada bir problem varsa ve hele hele bu insanla ilgiliyse problemi önemseyen, problemi çözmek için kendiliğinden gönüllü gayret sarf eden, emeğini birleştiren insanlar, son derece saygıya değer. Her şeyden önce 15 Temmuz’da yaşadığımız çok büyük bir sorun idi. Belki ondan daha az addedebileceğimiz sorunlara karşı emeğini, gücünü birleştirmiş, bu sorunla başa çıkabilme başarısı gösterebilmiş insanların o daha büyük sorun karşısında kayıtsız kalmayacakları açıktı. Bizim gerçek gücümüzde zaten bu. Ayrıca belki bir benzetme yaparsak, sadece maddeler değil, bazen başka şeylerde bağımlılık yapabiliyor. 15 Temmuz’da yaşadığımız tamda sapkın bir bağımlılığın insan zihninde ve duygularında yarattığı deformasyonun son derece tehlikeli ve tehditkâr sonuçlarıydı. Allah’a çok şükür onunla başa çıktık” diye konuştu.

Vali Güvençer, şöyle devam etti:“Bağımlılık yapan maddelerle ilgili asla küçümsemek anlamında söylemiyorum. Çok büyük bir potansiyel risk taşıyor olabilmekle beraber gerek Türkiye gerek Manisa olarak bu dünyayı tehdit eden bağımlılık riskinin oldukça altındayız. Çok az sorun yaşayan ülke ve topluluğuz. Pek çok ümit veren kazanımımız var bunların kıymetini bilmeliyiz. Ama bir tek insanımız bile olsa feda etmek gibi bir lüksümüz yok. Çocuklarımızı, gençlerimizi, insanlarımızı bu kötü bağımlılık yapan maddelerden korumak zorundayız. Buda çok yönde çalışmayı gerektiriyor, pek çok insanın gayretini gerektiriyor ve normal çalışmalardan ziyade bu tür çalışmaların çok büyük önemi var. Manisa’da belli bir mesafe alınmasından doğrusu çok büyük mutluluk duydum. Bundan sonrada atılacak her adımda Valilik Makamı, Valilik Makamının temsil ettiği kamu kurumlarının ve devletin gücünü yanlarında bulacaklar. 15 Temmuz ile ilgili de evet devlet güçlü ama, devletin gücünün gerçek kaynağı milletin gücü. Devletin gücünden ziyade biz milletin gücünü yanımıza alabilirsek bu çok daha başarılı olacak, bu konuda da milletin gücü hiç kuşkusuz bizim yanımızda. Değerleriyle, gelenekleriyle, inançlarıyla, aile yapısıyla, kültürel yapısıyla, insanımızın iyiye, doğruya yatkın zihin ve gönül dünyasıyla biz bu mücadeleden başarıyla çıkacağız” dedi.

Kaynak: İHA