'Turizm Zabıtası' Golf Arabasıyla Hizmet Veriyor

Menderes ilçesinde belediye tarafından kurulan 'turizm zabıtası', yeni alınan elektrikli golf arabasıyla daha aktif hizmet vermeye başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Menderes Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde yaz aylarında sahil bölgeleri Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli sahillerinde hizmet vermek üzere kurulan 'turizm zabıtası'nın daha hızlı ve aktif hizmet verebilmesi için elektrikle çalışan golf arabası satın alındı.

Sahil kesimindeki bölgelerde golf arabasıyla hizmet vermeye başlayan zabıtanın, bu sayede denetim faaliyetlerinde daha etkin hale geldi.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, yeni uygulamayla ilgili yaptığı değerlendirmede, turizmde iddialı bir Menderes yaratmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bu çalışmalar kapsamında ilkleri de hayata geçiriyoruz. Yaz aylarında artan nüfus nedeniyle zabıta ekiplerimiz sahil bölgemizde denetimlerini sıklaştırmış durumda. Bu yoğun çalışma temposu içinde turizm zabıtamızın daha verimli çalışmasına olanak sağlamak için mini aracımızı devreye soktuk. Aracımız sahil bölgemizde olaylara anında müdahale ederken, ekiplerimiz daha aktif ve hızlı bir çalışma gerçekleştirebiliyor. Deniz Zabıtamız ile uyumlu bir şekilde çalışan ekiplerimiz karadan ve denizden olaylarda etkin rol alıyor.'

Kaynak: AA