Sertifikalı Yeşil Binada Yüksek Hijyen

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi kalitesini daha da ileri taşımak adına personel eğitimlerine devam ediyor.

Sertifikalı Yeşil Binada Yüksek Hijyen
Merkezin, çevre dostu ve enerji tasarrufu alanında yeşil bina uygulamalarını uluslararası olarak sertifikalandıran LEED Sertifikasını Altın Puan kriteri ile Türkiye’de alan ilk kamu binası olduğu belirtiliyor.

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Eskişehir Bölge Temsilciliği Başkanı Kenan Çalışır aracılığıyla yapılan eğitimde "Havuz Suyu Kimyası, Hijyen ve Bakımı" konusunda görevli personel eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde Kimya Mühendisi ve Havuz Suyu Operatör Eğitmeni Ömer Duysal’ın vermiş olduğu eğitime katılımcılar havuz suyu kimyası ve hijyen konusunda aldıkları eğitimle vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek adına sertifikalandırıldılar.

Açıldığı günden bugüne yüzlerce insana ev sahipliği yapan Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi, LEEDS sertifika puanlama sistemi içerisinde Altın Puan alan ilk kamu binası. Sürdürülebilir analizler, su kullanımında etkinlik, enerji ve atmosfer, malzeme ve kaynaklar, iç hava kalitesi, inovasyon ve tasarım aşamaları ile 110 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutularak 64 puanla Altın Sertifika alan tesis Türkiye’de sertifikaya sahip 11 bina arasında altın sertifikaya sahibi ilk kamu binası olarak hizmet veriyor.
Kaynak: İHA