Saldırıda Yaralanan Vatandaşlar İHA'ya Konuştu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında yaralanan ve patlamaya tanıklık eden vatandaşlar dehşet anlarını anlattı.

Saldırıda Yaralanan Vatandaşlar İHA'ya Konuştu
Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde, dün PKK’lı teröristlerle bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 1 polis şehit olmuş, 2 vatandaş hayatını kaybetmiş ve 21 kişi de yaralanmıştı. Saldırıda yaralanan ve patlama anına tanıklık eden vatandaşlar, dehşet anlarını İHA’ya anlattı. Halil Erdoğanoğlu, “Ailemle birlikte evde haberleri izliyorduk. Birben bire bir patlama oldu. Cam, duvar, pencereler hepsi üzerimize geldi. Başımdan sırtımdan yaralandım eşimde yaralandı. Cenabı Allah insanları birbirlerine zarar versinler mi diye yaratmış? Nedir bu insanlar birbirleriyle güzelce anlaşması gerekir kötülükten kime ne hayır gelmiş?” dedi.



“CAN HAVLİYLE TORUNUMU ALARAK KENDİMİ DIŞARI ATTIM"

Eşi Tulin Erdağonoğlu ise patlamanın ardından torununu alarak can hayliyle kendisini dışarıya attığını belirterek, “Evde kanepede uzanmıştım Birdenbire bir patlama oldu ateş topu gibi bir şey hissettim. Ensem, saçlarım yandı. Camlar, duvarlar üzerimize geldi. Her yer simsiyah oldu. Torunumu aldım ve yalın ayakla can havliyle camların arasından kendimi dışarı attım. Sonra polisler bizi hastaneye getirdiler” diye konuştu.



“DURAKTA BEKLERKEN PATLAMA OLDU"

Hastaneden kontrol dönüşü şehir içi durağında beklerken yaralandığını söyleyen Serhat Kalkan, “Hastaneye kontrole gelmiştim. İşim bitti ve eve gitmek için durakta şehir içini bekliyordum. O anda patlama oldu. Şarapnel parçasıyla yaralandım. Abim ve amcaoğlum beni hastaneye getirdiler” ifadelerinde bulundu.

“BU OLAYI LANETLİYORUZ"

Yaralı yakını İsmail Kalkan ise, şunları kaydetti:

“Dün saat 18.30 civarında bize telefon geldi. Hastaneye kontrole gelen amcaoğlunun yaralandığını söylediler. Bunun üzerine hemen hastaneye geldim. Tabi ortalık toz duman içindeydi. Ortalık yaralılarla doluydu. Bu olayı lanetliyoruz. İnşallah biran önce bu terör olayları biter. Başka söyleyecek söz bulamıyorum.”

Kaynak: İHA