Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu'nca, Mitsubishi Motors Corp'un belli orandaki hissesinin ve tek kontrolünün Nissan Motor tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Peker Yüzey Tasarımları AŞ'nin bir kısım hissesinin Magnesia S.A.r.L tarafından devralınmasıyla ortak kontrol tesis edilmesi işlemine izin verildi.

Solventaş Teknik Depolama AŞ'nin kontrolünün Yılport Konteyner Terminali ve Liman İşletmeleri AŞ tarafından, Win Bilgi İletişim Hizmetler AŞ hisselerinin belli oranının Callus Bilgi ve İletişim Hizmetleri AŞ tarafından, Digitouch Dijital Pazarlama ve Medya AŞ'nin tam kontrolünün ise Publicis Groupe Holdings B.V. tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Tedrive Steering Systems GmbH ve iştiraklerinin, Knorr-Bremse AG ile Robert Bosch GmbH'nin ortak kontrolünde bulunan Knorr-Bremse Systeme für Nutzfahrzeuge GmbH tarafından devralınması işlemine izin verildi.

OTS İç ve Dış Ticaret AŞ'nin hisse devri yoluyla, Onur ÖZ ve H. Brunner GmbH’nin ortak kontrolünden H. Brunner GmbH'nin tek kontrolüne geçmesi işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

HMF Asansör ve Servis Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisselerinin belli oranının Hyundai Elevator Company Limited tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Mitsubishi Motors Corp.'un belli orandaki hissesinin ve tek kontrolünün Nissan Motor Co. Ltd. tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) yabancı para çek takas uygulamasına ilişkin takas komisyon ücretinin, maliyetlerde hissedilir değişiklikler oluncaya ve üyeler tarafından TBB'ye başvuru yapılıncaya kadar işlem bazında 15 lira olarak uygulanmasının tavsiye edilmesine yönelik, Yönetim Kurulu Kararı'nın Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesi kapsamında olduğuna karar verildi.

Ayrıca, yabancı para çek ile ödemelerin gerçekleştirildiği hizmet pazarının kendine özgü koşulları nedeniyle, söz konusu Yönetim Kurulu Kararı'na, hesaplamalarda, bankaların yabancı para, çek işlemlerinin büyüklüğünü dikkate alan ağırlıklandırılmış ortalama yönteminin kullanılması halinde muafiyet tanınması kararlaştırıldı. Muafiyet süresinin ise gerekli koşulun yerine getirildiğinin 30 gün içinde belgelenmesinden itibaren 2 yıl olarak belirlenmesine karar verildi.

Kaynak: AA