Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yozgat'ta Temel Atacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yozgat’ta 268 milyon lira tutarındaki 13 adet tesisin temelini atacak.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yozgat'ta Temel Atacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yozgat programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 adet tesisin ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nce yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 12 Ağustos Cuma günü saat 14:00’de Yozgat Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek olan töreninde DSİ tarafından inşa edilecek Akdağmadeni Bahçecik Barajı, Aydıncık Kösrelik Barajı, Sorgun Gevrek Göleti, Merkez Sarımbey Göleti, Aydıncık Baydiğin Göleti depolama tesisleri, 6 adet sulama tesisi ile 1 adet taşkın koruma tesisinin temeli atılacak. Bakan Eroğlu, ayrıca OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık projelerini de açıklayacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Yozgat’ta 6 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 6 aileye de süt sığırcılığı Orköy sertifikası verecek.Temeli atılacak tesislerin tamamlanmasıyla birlikte 130 bin 140 dekar arazi suya kavuşacak. Ayrıca 3 köy ve 560 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.

Bakan Eroğlu, törende ayrıca, 8 Eylül 2012 ve 14 Eylül 2013 tarihlerinde Yozgatlılara verdiği 385 milyon TL’lik 35 müjdeye ilave olarak 127 milyon lira yatırım bedeline sahip 23 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Yozgatlılara toplam 512 milyon TL’lik 58 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında içme suyu arıtma tesisi, baraj, sulama tesisleri, taşkın koruma tesisi, fidan üretimi, ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, Yozgat Milli Park ve Tabiat Parkları’na gözlem kulesi, tabiat yürüyüş alanları, yürüyüş ve bisiklet güzergahlarının yapılması ve 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.
Kaynak: İHA