Nijerya'dan Yılda 4 Milyar Dolarlık Tekstil İthalatı

Afr.

Nijerya Tekstil Sanayicileri Derneği (NTMA) ülkedeki yıllık tekstil ürünleri ve hazır bez ithalatının 4 milyar dolar olduğunu açıkladı.

NTMA Genel Müdürü Hamma Kwajaffa başkent Abuja'da yaptığı açıklamada, Nijerya'nın tekstil ürünleri ve hazır bez ithalatına harcadığı paranın yıllık 4 milyar dolar olduğunu dile getirdi.

Kwajaffa, Nijerya'nın 165 milyondan fazla nüfusu ile tekstil sektörü için doğal bir pazar olduğunu ifade etti. Ülkedeki tekstil sektörünün canlandırılmaya çalışıldığını belirten Kwajaffa, altyapının henüz istenilen seviyede olmadığını aktardı. Kwajaffa, Nijerya'daki tekstil sanayinin Kano ve Lagos eyaletlerinde yoğunlaştığını ifade ederek tekstil ürünlerinin ithalatının yerel sanayiyi zayıflattığının altını çizdi.

Son yaşanan ekonomik krizin de sektörü olumsuz etkilediğini söyleyen NTMA Genel Müdürü Kwajaffa, 'Hükümet, sektördeki sorunların çözümüne yönelik acil bir önlem almazsa, son hükümet girişimlerinin sonuçsuz kalması muhtemeldir.' diye konuştu.

Kwajaffa, Nijerya hükümetinin son aylarda tekstil sektörüne yönelik attığı adımların önemine değindi ve diğer gelişmiş ülkelerin, yüksek istihdam potansiyeli nedeniyle kendi tekstil sanayinin gelişmesi için etkili adımlar attığını sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, Nijerya, nüfusu ve doğal kaynakları ile ekonomik açıdan büyük bir potansiyel taşıyor. 2014 yılında milli gelir hesabının yenilenmesiyle ortaya çıkan yeni rakamlara göre bu ülke, Güney Afrika’yı geçerek Afrika kıtasının en büyük ekonomisi haline geldi.
Kaynak: AA