İstanbul Finans Zirvesi, 6-7 Eylül Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlenecek

İstanbul Finans Zirvesi (IFS), bu yıl 'Jeopolitik Riskler ve Finans' teması ile 6-7 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

IFS'den yapılan açıklamaya göre her sene Başbakanlık, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) destekleriyle bu yıl yedincisi düzenlenen zirve, 6-7 Eylül tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Dünya ekonomisine yön veren pek çok karar alıcı, özel sektör temsilcisi ve akademisyene 2 gün boyunca ev sahipliği yapacak olan zirvenin ana teması ise 'Jeopolitik Riskler ve Finans' olarak belirlendi.

Başta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya olmak üzere zirveye Litvanya Nexus Operations Üst Yöneticisi (CEO) Gintare Narkeviciute, İslam Kalkınma Grubu Ülke Daimi Temsilcisi Saleh Jelassi, Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Özdil ve HSBC Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Horozoğlu'nun katılması bekleniyor.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde yaşanan farklı endişeler, bölgesel gerilimler altında küresel sermaye ve ticaret akışı, emtia ve finans piyasalarında ortak kırılganlıklar, kentleşme ve yeni şehirlerin finansmanı, teşvikler ve bölgesel yatırımlar gibi konular, bu yılki zirvenin başlıkları arasında yer alacak.

Kaynak: AA