İstanbul'da Sağlık Merkezinin Hazineye Devredilmesi

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği:'Hazineye devredilen Özel İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalardan toplanan ve saklanan tüm dondurulmuş embriyo ve materyalin zarar görmemesi için gerekli işlemler yapılıyor'.

Hazineye devredilen Özel İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalardan toplanan ve saklanan tüm dondurulmuş embriyo ve materyalin zarar görmemesi için gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 23 Temmuz'da Özel İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi'nin hazineye devredilmesi kararı alındığı belirtildi.

Sağlık merkezinde tedavi gören hastaların tedavi işlemlerinde en küçük bir aksama olmayacağı aktarılan açıklamada, şimdiye kadar toplanan ve saklanan tüm dondurulmuş embriyo ve materyalin zarar görmemesi için gerekli işlemlerin yapıldığı kaydedildi.

Gerekli yasal düzenlemenin Sağlık Bakanlığınca planlandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan bilgilendirme hattımız (0212 373 50 76) vasıtasıyla veya hastalarımız Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat ettiklerinde embriyologlar tarafından bilgilendirilmekte ve dosya bilgileri kendilerine verilmektedir. Bundan sonraki tedavilerine istedikleri bir merkezde devam edebilecekleri, embriyoları ücretsiz olarak nakil edilmiş olan VKV Koç Üniversitesi ÜYTE merkezinden alabilecekleri ve istedikleri merkeze transfer edebilecekleri kendilerine bildirilmektedir. Hastalarımız ücretini ödemiş oldukları hiçbir işlem için mağdur olmayacaktır.'
Kaynak: AA