GSO Meclisi Toplandı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclisi, aylık toplantısını yaptı.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin, her görüşten insanın dimdik ayakta durması ve milletin vatanına sahip çıkmasıyla önlendiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında alınan hızlı kararlar sayesinde darbe girişiminin piyasalara etkisinin çok sınırlı kaldığını belirten Konukoğlu, şunları kaydetti:

'Dünyada birçok ülkenin kriz beklentisine karşın ülkemizde böyle bir şey yaşamadık. Hükümet yetkilileri, ekonomide olumlu gidişatı sürdürecek destekleri beyan ettiler. Bunların olumlu sonuçlarını almaya başlıyoruz. 7 Ağustos'ta parti liderlerinin katılımıyla yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi muhteşemdi. Arzumuz, bundan sonra da bu birlikteliği ülkemizde devam ettirmektir. İnşallah siyasiler ülkenin geleceği konusunda birlikte karar alırlar ve ülkemizin refah seviyesini çok daha yüksek hale getiririz. İnşallah PKK terörünü de temizleyerek, pırıl pırıl bir ülkeyi çocuklarımıza, torunlarımıza bırakırız.'

Gaziantep'in ihracatındaki düşüşü daha fazla çalışarak telafi edeceklerini anlatan Konukoğlu, '2016 yılının başından beri bu kadar olay yaşandı. Gaziantep olarak yine direniyor, yine koşuyoruz. İhracatta 6'ncılığımızı koruyoruz. Diğer şehirlerle aramızdaki farkı kapatıyoruz. En fazla ihracat yapan ilk on şehir içerisinde beşinci sırada bulunan Ankara ile aramızdaki fark 100 milyon dolara kadar düştü. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin de ihracatımıza çok olumlu ve önemli sonuçları olacaktır.' ifadelerini kullandı.

- Enerji tüketimindeki artış yeni yatırımcıların devreye girdiğini gösteriyor

GSO Başkanı Konukoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi enerji tüketiminde ocak-temmuz 2016 döneminde oluşan yüzde 10,9 artışın yeni yatırımların devreye girdiğini gösterdiğini belirtti.

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da terör saldırısı sonucu şehit olanlara rahmet diledi, ülke olarak terör belasından bir an önce kurtulmayı temenni etti.

Konuşmaların ardından meclis üyeleri, şehitler için dua etti.

Kaynak: AA