GAÜ'den Kıbrıs'ta Çalışanlara Londra Üniversitesi'nden Mezun Olma Fırsatı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Londra Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma ile herhangi bir üniversitenin lisans ve yüksek lisans programından mezun olmuş kamu veya özel sektör çalışanları Londra Üniversitesi’nden diploma alma şansı yakalıyor.

GAÜ'den Kıbrıs'ta Çalışanlara Londra Üniversitesi'nden Mezun Olma Fırsatı
GAÜ’nün, 2016-2017 Akademik Yılı itibariyle Londra Üniversitesi ile başlatacağı innovatif eğitim modeliyle kayıt yapan öğrenciler; GAÜ bünyesinde verilecek olan hızlandırılmış derslerin tamamlanması sonrası girecekleri sınavlardan başarılı olmaları halinde, ‘Universtiy of London International Programmes’ ibareli London School of Economics Diploması alma hakkı kazanacak. 2016-2017 Akademik Yılında Muhasebe ve Finans, İşletme veya Hukuk (LLB) programlarında başlatılacak işbirliği ileriki yıllarda diğer bölümlerde de açılacak.

Hızlandırılmış eğitim programları Kıbrıs’ta Girne Amerikan Üniversitesi koordinasyonunda Lefkoşa’da olmak üzere, tüm KKTC, Türkiye ve diğer ülke vatandaşlarına da açık olacak. Programa katılmak isteyen çalışan profesyoneller, GAÜ Diploması almadan da, 3 yıl gibi bir sürede sınavlarını tamamlayıp dünyaca tanınan University of London Diploması alma hakkına sahip olacaklar.

Program GAÜ’de öğrenim görmek isteyen herkese de açık

Kuzey Kıbrıs’ta, yüksek eğitim alanında ulaştığı yüksek standartlar ile uluslararası akretidasyonlarını güçlendiren GAÜ’nün, uluslararası platformlarda rekabete açık bireyler yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği programı tamamlayan tüm GAÜ öğrencileri; İngiltere’nin köklü ve saygın üniversitelerinden biri olan ‘University of London’ International Programmes diploması ile birlikte ’çift diploma’ statüsünü, İngiltere’de bulunma zorunluluğu olmadan, eğitimlerini yüksek maliyetlerle tamamlamak yerine, Kıbrıs’tan bitirme imkanı bulabilecek.
Kaynak: İHA