Eyüp'te Demokrasi Nöbeti Tutan Vatandaşlara Berat Belgesi Takdim Edildi

Eyüp’teki demokrasi nöbetlerinin sonuncusu binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Nöbete katılan vatandaşlara Eyüp Belediyesi tarafından berat belgesi takdim edildi.

Eyüp'te Demokrasi Nöbeti Tutan Vatandaşlara Berat Belgesi Takdim Edildi
15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan ve 26 gün devam eden demokrasi nöbetlerinin sonuncusu dün gece tutuldu. Eyüp’te, ilk günkü coşku ve heyecanla son demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, marşlara ve dualara hep bir ağızdan eşlik etti. Mehteran gösterisi ile başlayıp Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden nöbette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Ankara’da yaptığı konuşmalar da canlı olarak dev ekranlara yansıtıldı. Son demokrasi nöbeti olması nedeniyle Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından demokrasi nöbetçisi vatandaşlara berat belgesi takdim edildi.

Başkan Aydın, Demokrasi Nöbeti’nde konuştu

Son demokrasi nöbetinde konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "İlk günden beri büyük bir mutluluk, coşku ve heyecan hissediyorum. Milletimizin bu birliği, beraberliği ve coşkusu beni çok etkiledi. Milletime olan sevgim saygım bir defa daha arttı. Pazar günü de bu nöbetleri taçlandırdık. Milyonlarca vatan evladının bir araya gelmesiyle taçlandırdık. Bu akşamda son nöbetimizi tutuyoruz. Gördüğünüz gibi Eyüp Sultan meydanında binlerce kişi coşkuyla, heyecanla adeta bu nöbetler bitmesin, devam etsin edasıyla davranıyorlar. Biz bu akşam bütün nöbetlerimize katılan bütün vatandaşlarımıza ileride çocuklarına, torunlarına onurla gösterebilecekleri bir ’berat’ dağıtacağız. Maddi değeri az ama manevi değeri çok yüksek. Onlar için berat hazırladık. İnşallah böyle nöbetlere bir daha gerek kalmaz. Tekrar söylüyorum. Gerçekten çok bereketli, çok heyecanlı, çok coşkulu, halkımızın birlik ve beraberliğine çok büyük katkıda bulunan bir olay yaşadık" dedi.

Kaynak: İHA