Ecza Kooperatifleri Sigortada Güç Birliği Yaptı

Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) ve Bursa Ecza Kooperatifi’nin (BEK) sigorta çalışmalarını yürüttükleri sigorta firmaları güçlerini birleştirdi.

Ecza Kooperatifleri Sigortada Güç Birliği Yaptı
Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mustafa Turunç, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Başkanı Ecz. Şule İlkkurşunlu, Bursa Ecza Kooperatifi (BEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Recep Görmez, EDAK Ecza Kooperatifinde ortak basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada, ÇEKOOP ve BEK kooperatifleri, Farma Sigorta ve Tek Sigortayı birleştirme kararı alındığı açıklandı.

Kooperatiflerin sadece karlılık değil, insanı ve insanın ihtiyaçlarını önceleyen kurumlar olduğunu belirten Turunç, "Eczacı kooperatifleri Türkiye’deki kooperatifçilik hareketi anlamında bakıldığında, kooperatifçilik değerlerini, felsefesini ve ilkelerini en önde alan, verimli , başarılı kurumlar olarak göğsümüzü kabartıyorlar. İşin içerisinde eczacı olunca ilaç ve sağlık akla geliyor. Eczacıların üretimden, dağıtıma kadar bir çok görevi var. Bünyemizde çevre duyarlılığı ve sosyal işler alanlarında da kooperatifler kurduk. Bursa Ecza Koop’un ve Çevreci Ecza Kooperatifleri’nin Farma Sigorta ve Tek Sigorta olarak iki değerli kurumu vardı. İki kurum güçlerini birleştirerek, birlikte hareket etme kararı aldılar. Bu önemli bir karardır" dedi.

Birlik olarak güç birliğine destek verdiklerini belirten Turunç, "Bundan sonra ortaklarımıza verilen hizmetler, çok daha sağlıklı, ortak ihtiyaçlarımızı çok daha uygun koşullarda sağlayacak birlikteliğe dönüşecektir. İki kooperatifimizin yöneticilerini, böyle bir sağduyu yakaladıkları için tebrik ediyorum. Bu birlikteliği duyurmaktan onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu.

Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Başkanı Şule İlkkurşunlu, kooperatifçiliğin eczacılık mesleğinin çok güçlü bir örgütlenme biçimi olduğunu belirterek, "Eczacılar kooperatif örgütlenmesiyle sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Tek Sigorta ve Farma Sigorta’nın birlikte çalışma yapmasından dolayı çok mutluyuz. Bundan sonra eczacılarımıza çok daha güvenli, sağlıklı bir sigortacılık hizmeti vereceğimize de inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Riskleri bertaraf edecek bir poliçe türüdür"

Toplantıda söz alan Bursa Ecza Kooperatifi (BEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Recep Görmez ise şöyle konuştu: "İştiraklerimiz aracılığıyla hem eczacılarımıza hem de toplumun diğer katmanlarına bir eczacı kooperatifi disiplini içerisinde şirketlerimiz aracığıyla hizmet sunmanın doğru olduğunu düşünüyoruz. Özellikle ÇEKOOP, , Bursa Ecza Koop, Tek Sigorta, Farma Sigorta işbirliğinin stratejik düzlemde gelişerek artması demek, geleceğe daha fazla umutla bakabileceğimizi düşündürtüyor. Bu işbirliğinin kurumlar adına ve ortaklarımız adına başarılı olacağını ve anlamlı sonuçlar üreteceğini düşünüyorum. Hayatın içerisinde var olan tüm risklerin bertaraf edilmesinde pratikte bir takım uygulamalar, poliçe türleri var. Eczacımızın hem bireysel bazda, hem de işletme düzleminde var olan risklerini bertaraf edebilmek adına bu yöntemleri arayıp bulduğu gerçeği var. Eczacının bunu bir eczacı kooperatifiyle yapıyor olması eczacıya, kuruma, topluma sağladığı çok net faydalar var. Uygun hizmeti uygun rakamla alabiliyor olması. Kurumda biriken kaynağının tekrar eczacıya dönebilmesi gibi bir çok artısı var. Önceki yıllarda olmayan mesleki sorumluluk sigorta sistemi var. Eczacının eczanesinde karşı karşıya kalabileceği riskleri bertaraf edecek bir poliçe türüdür. Bu işbirliği ile birlikte bu poliçe türü bölgedeki eczacıların kullanımına sunulacaktır."
Kaynak: İHA