Çekmeköy'deki Cinayete Dava

Çekmeköy'de ormanlık alanda cesedi bulunan Fatih Mehmet Kılıç'ı öldürdüğü iddia edilen biri firari 2 şüpheli hakkında, 'tasarlayarak kasten öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Çekmeköy'de ormanlık alanda cesedi bulunan Fatih Mehmet Kılıç'ı öldürdüğü iddia edilen, biri firari 2 şüpheli hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fatih Mehmet Kılıç'ın Çekmeköy'de Ömerli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 17 Mayıs'ta cesedinin bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, tekstil ve emlak işi yapan Kılıç'ın, şüphelilerden Metin Ütü ile tanışıklığının bulunduğu, olay tarihinden yaklaşık 7 ay önce 300 bin lira borç para verdiği ve karşılığında şüpheliden daire tapusu aldığı, bir süre sonra şüpheli Ütü'nün bu borcu 330 bin lira olarak ödemesi üzerine Kılıç'ın daha önce tapusunu aldığı daireyi iade ettiği bu suretle ikili arasında karşılıklı olarak güven oluştuğu kaydedildi.

Tutuklu şüpheli Metin Ütü ile firari şüpheli Salim Önder'in de yaklaşık 2,5 yıldır tanışıklıklarının olduğu belirtilen iddianamede, şüphelilerin görüşmeleri sırasında şüpheli Metin Ütü'nün, Kılıç'ın borç paraya ihtiyacı olan güvenilir insanlara yardımcı olabileceğini söylediği, Önder'in de paraya ihtiyacının olduğunu söylemesi üzerine şüphelilerin birlikte Kılıç'ın Bakırköy'deki ofisine gittikleri anlatıldı.

İddianamede, görüşme sırasında firari olan şüpheli Önder'in 800 bin liraya ihtiyacı olduğunu söylediği, ancak Kılıç'ın 700 bin lira verebileceğini ve bunu da tapu karşılığı yapacağını söylediği belirtildi.

Önder'in 700 bin lirayı kabul etmesi üzerine şüphelilerin parayı almak için 17 Mayıs'ta buluşmak üzere anlaştıkları kaydedilen iddianamede, olay günü şüphelilerin Kılıç'ı, Kadıköy Marmaray istasyonundan araçla aldıkları ve Sancaktepe istikametine doğru ilerledikleri aktarıldı.

İddianamede, şüphelilerin Kılıç'a tapu dairesindeki randevu saatinin 14.30-15.00 olduğunu ve öğlen olması nedeniyle Ömerli tarafında yemek yemeyi teklif ettikleri belirtilerek, Kılıç'ın bunu kabul etmesi üzerine Ömerli'ye seyir halinde iken Çekmeköy ilçesi Taşdelen mevkisinde bulunan tüneli çıktıktan 100-150 metre sonra firari şüpheli Salim Önder'in, Kılıç'ı ense kısmından bir el ateş etmek suretiyle vurduğu kaydedildi.

Şüphelilerin daha sonra Kılıç'ın cesedini Ömerli Kavşağı üzerinde ormanlık alana üzerindeki para dolu çantayı alarak bıraktıkları ve aynı yoldan geri döndükleri aktarılan iddianamede, yol üzerinde bulunan benzin istasyonuna uğradıkları ve buradan ıslak mendil alarak aracın içinde bulunan maktule ait kanları temizledikleri anlatıldı.

İddianamede, şüpheli Metin Ütü'nün olaydan sonra Sancaktepe Asayiş Büro Amirliği'ne giderek teslim olduğu belirtilerek, diğer şüpheli Önder'in ise bir gün sonra Sarp Sınır Kapısından çıkış yaptığının tespit edildiği ve Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Müdürlüğü'ne yazı yazarak şüphelinin uluslararası düzeyde aranmaya başlandığı ifade edildi.

Soruşturma kapsamında şüpheliler ile ölen Kılıç'ın cep telefonlarının dökümlerinin TİB'den getirtildiği belirtilen iddianamede, yapılan incelemede, Kılıç'ın kullandığı telefon ile şüpheli Metin Ütü'nün kullandığı telefonlar arasında olay tarihi dahil olmak üzere 47 adet mesajlaşma ve görüşmenin bulunduğu, olaydan 1 gün önce 4 kez telefonla görüştüklerinin tespit edildiği anlatıldı.

İddianamede, firari şüpheli Salim Önder ile tutuklu şüpheli Metin Ütü'nün kullandıkları telefonlardan da 62 adet görüşmenin yapıldığı, olay tarihinden bir gün önce ve olay tarihinde de bu görüşmelerin sıklaştığının tespit edildiği aktarıldı.

Tapu müdürlüğünden alınan yazıda Önder'in adına kayıtlı gayrimenkul bulunmamasına rağmen, üzerinde taşıdığı parayı gasp etmek için fikir ve eylem birliği içerisinde diğer şüpheliyle birlikte Kılıç'ı Marmaray Ayrılık Çeşmesi istasyonundan araçlarına aldıkları belirtilen iddianamede, şüphelilerden Önder'in, Kılıç'ı ensesinden vurmak suretiyle öldürdüğü ifade edildi.

İddianamede, bu kapsamda şüpheliler Metin Ütü ve Salim Önder'in 'tasarlayarak kasten öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame, gönderildiği 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

- Olayın geçmişi

İnşaat işleriyle ilgilenen Fatih Mehmet Kılıç'ın ensesinde kurşun izi olan cesedi 17 Mayıs'ta Çekmeköy'de Ömerli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunmuştu. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kılıç'ın son olarak Kadıköy'de bir alışveriş merkezinde buluştuğu Metin Ütü ve Salim Önder ile aynı araca binerek Çekmeköy yönünde ilerlediklerini tespit etmişti.

Polis ekipleri, olay günü şüphelilerden Metin Ütü'yü gözaltına almış, Kılıç'ı tabancayla öldürdüğü iddia edilen şüpheli Önder'i ise arama çalışması başlatmıştı.

Kaynak: AA