Bitlis, Manisa Ve Uşaklı Gençler Samsun'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi kapsamında Bitlis, Manisa ve Uşak’tan gelen gençler Samsun’u gezdi.

Bitlis, Manisa Ve Uşaklı Gençler Samsun'da
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca, gençlerin ülkenin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu’da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetleri, şehirleri ve kültürünü tanımaları için başlatılan Hareketlilik Eğitim projesi kapsamında Samsun’a gelen Bitlis, Manisa ve Uşaklı gençler Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni gezdiler.

Proje kapsamında Samsun’a gelen 120 genç Tekkeköy Mağaraları, Atatürk Evi, Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu, Kent Müzesi’ni ziyaret ettiler. 4 gün sürecek olan gezinin 3. gününde Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni gezen gençler ziyaretçi merkezinde deltayı kameralardan izleme fırsatı buldu. Gençler daha sonra Leylek Ormanı’nı gezdikten sonra Samsun’a hareket ettiler.

Samsun’u çok güzel bulduklarını söyleyen gençler, Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı şehirde olmaktan son derece mutlu olduklarını söylediler.
Kaynak: İHA