BBP Gaziantep İl Başkanı Kaya Açıklaması

'Gaziantep'te idamın geri gelmesi için iyi bir çalışma yürüttük. İdam cezasının mutlaka gelmesi gerekiyor. Gaziantep'te bir haftada 37 bin 632 imza topladık'

BBP Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, idam cezasının geri gelmesini istediklerini ve bunun için il genelinde 37 bin 632 imza topladıklarını söyledi.

Kaya, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, FETÖ üyelerinin ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in mutlaka Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyledi.

Darbeye karışan ve bu örgütle bağlantısı bulunanların adalete hesap vermesi gerektiğini kaydeden Kaya, Türk milletinin asla hainleri kabul etmediğini ve onları cezasız bırakmayacağını aktardı.

Parti olarak FETÖ ile mücadele içinde olduklarını belirten Kaya, şöyle konuştu.

'Biz daha önce 2011'de ve 2013'te de bu idam yasasının geri gelmesi için imza kampanyası başlatmıştık. Genel Başkanımız Mustafa Destici ile aldığımız kararla 15 Temmuz'un ardından Türkiye genelinde tekrar imza kampanyası düzenledik. Gaziantep'te idamın geri gelmesi için iyi bir çalışma yürüttük. İdam cezasının mutlaka gelmesi gerekiyor. Gaziantep'te bir haftada 37 bin 632 imza topladık. Toplanan imzaların 4'te 3'ü kadınlara ait. Bu imzaların karşılığını alacağımıza inanıyoruz.'
Kaynak: AA