Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine Arazi Tahsisi

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Pınarbaşı: 'Cikcilli'deki 1 milyon 113 bin metrekarelik alan üniversitemize tahsis edildi. Bizim için önemli çünkü dünya markası yolunda ilerlemek için yeni alanlara ihtiyacımız vardı'

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Cikcilli Mahallesi'ndeki 1 milyon 113 bin metrekarelik alanın ikinci bir yerleşke için üniversitelerine tahsis edildiğini bildirdi.

Rektörlük binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim de katıldı.

Rektör Pınarbaşı, yaptığı açıklamada, eğitimde yeni olmalarına rağmen ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini, Akseki, Gazipaşa ve Alanya ilçelerinde 3 meslek okulları bulunduğunu ifade etti. ALKÜ'de 4 olan fakülte sayısının 8'e yükseleceğini belirten Pınarbaşı, 'Bugün sizlere iki yeni müjde vermek istiyorum; birincisi yeni bir kampüs alanı. Yeri bulmuştuk ama bunun çalışmalarına yoğunlaştık. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun imzasıyla Cikcilli'deki 1 milyon 113 bin metrekarelik alan üniversitemize tahsis edildi. Bizim için önemli çünkü dünya markası yolunda ilerlemek için yeni alanlara ihtiyacımız vardı.' dedi.

Master planı yaparak yakın zamanda güzel bir yerleşkeye sahip olacaklarını ifade eden Pınarbaşı, Kestel yerleşkesinin de yenileneceğini bildirdi. Pınarbaşı, Kestel yerleşkesinin yeni projesinin hazırlandığını dile getirerek, 'Önümüzdeki yıllardan itibaren kampüs yapısının belirlenmesi için çalışmalara başlayacağız.' diye konuştu.

Kaymakam Hasan Tanrıseven ise bir yandan devlet, bir yandan da vakıf üniversitesine destek olmaya çalıştıklarını bildirdi. Tanrıseven, 'Hedefimiz Alanya'yı üniversiteler kenti yapmak ve bu çerçevede de çalışacağız. Yeni rektörümüzü tebrik ediyorum. Özellikle Kestel Kampüsü'nün master planı ve Cikcilli Kampüsü'ndeki gelişmeler heyecan verici.' dedi.

Konuşmaların ardından Kestel yerleşkesinin 3 boyutlu görsel tanıtımı yapıldı.
Kaynak: AA