'Ağaçlandırma Projesi'

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, 'Ağaçlandırma Projesi' çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 100 bin meyve ve gelir getirici tür fidanların sulama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Proje kapsamında dikilen fidanların bakımlarının yapıldığını anlatan Yavuz, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından il genelinde ekilen fidanların yaz kuraklığından etkilenmemesi için sulama çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Projenin 10 yıl süreceğini anlatan Yavuz, 'Proje kapsamında Kırklareli genelinde ektiğimiz 100 bin meyve ve gelir getirici tür fidanların yaz kuraklığından etkilenmemesi için sulama çalışmalarımızı tamamladık. Fidan bakımları periyodik olarak devam ediyor. Ekipler tarafından Kırıkköy, Hamitabat, Ertuğrul, Osmaniye, Karahalil, İnece, Değirmencik ve Erikleryurdu’nda ekili olan badem, fıstık çamı, ıhlamur, kızılcık, iğde, kiraz, erik fidanlarının sulama çalışmaları tamamlandı. Her yıl ağaçlandırma sahalarında çeşitli türlerden oluşan fidanları toprakla buluşturuyoruz. Fidanların ekimi kadar bakımları da önemlidir. Bu nedenle personelimiz gerekli bakım çalışmalarını belirli aralıklar ile gerçekleştirmektedir.' diye konuştu.

Kaynak: AA