Adana'daki Trafik Kazası Davası

Minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu iki kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili tutuklu bulunan minibüs sürücüsü tahliye edildi Mütalaasını veren mahkeme savcısı her iki araç sürücü için de 15'er yıl hapis cezası istedi.

Adana'da kamyon ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu yaşlı çiftin ölümüne, 9 yolcunun da yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla yargılanan 2 sürücüden tutuklu olan minibüs şoförü de tahliye edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu minibüs sürücüsü Eyüp Çağatay (22) ve taraf avukatları katılırken, bir önceki celsede tahliye edilen kamyon şoförü Mehmet Hacıömeroğlu (22) ile ölenlerin yakınları ise gelmedi.

Mütalaasını veren mahkeme savcısı, her iki şoförün de olay nedeniyle kusurlu oldukları gerekçesiyle 'taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 15’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Minibüs şoförü Eyüp Çağatay ise 7 aydır tutuklu olduğunu belirtip, tahliyesini istedi.

Sanık avukatı ise Çağatay'ın ölenlerin yakınlarının ve mağdurların zararını gidermeye çalıştığını belirterek, 'Müvekkil bu olaydan dolayı çok pişmandır. Kazada zarar görenler kendisinden şikayetçi olmamıştır. Asgari hadden fazla uzaklaşmadan ceza tayini ve indirim uygulanarak tahliyesini talep ederiz.' dedi.

Kamyon şoförü Mehmet Hacıömeroğlu’nun avukatı ise karar için savunmalarını hazırlamak üzere süre istedi.

Mahkeme heyeti, minibüs şoförü Eyüp Çağatay’ın tahliyesine karar verip, duruşmayı karar için 27 Eylül’e erteledi.

- Olay

Ali Hocalı Mahallesi'nde 26 Ocak 2016'da meydana gelen trafik kazasında Eyüp Çağatay'ın kullandığı 01 M 0407 plakalı yolcu minibüsü ile Mehmet Hacıömeroğlu yönetimindeki 31 ZK 278 plakalı kamyon çarpışmış, kazada minibüste yolcu olarak bulunan Mehmet (89) ve eşi Fatma Derelioğlu (78) yaşamını yitirmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Kurulu Başkanlığından trafik kazası ile ilgili hazırlanan raporda, minibüs şoförü Çağatay’ın asli, kamyon şoförü Hacıömeroğlu’nun ise tali kusurlu olduğu belirtilmişti.

Kaynak: AA