Yozgat Valisi Yurtnaç'a Ziyaret

Vali Yurtnaç: 'Kimileri imkansızlıklara rağmen güneşin kavurduğu çöl sıcaklarında, yaptıkları tahta tabletlerle öğrenci okutup hafız yetiştiriyor, kimileriyse milletinden topladığı paralarla, her türlü imkanı içinde bulunduran okullarda vatan haini yetiştiriyor. Allah bu tür insanlara bir daha fırsat vermesin'

Konya Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ı ziyaret etti.

Yıldırım, Vali Yurtnaç'a Afrika'da Kuran öğrenmek için kullanılan ve üzerinde Fatiha Suresi'nin yazılı olduğu 'ahşap tablet' takdim etti.

Yurtnaç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, bu anlamlı hediyeden dolayı Yıldırım'a teşekkür etti.

Kemal Yurtnaç, Afrika ülkelerinde imkansızlıklar nedeniyle kağıt, kalem gibi eğitim araç gereçleri bulmakta güçlük çekildiğini dile getirerek, 'Buna rağmen eğitim almak isteyenler bundan vazgeçmiyor ve bu ağaçlardan tablet yaparak kömür parçalarıyla okuma yazma öğreniyor.' dedi.

Eğitim, öğretim yuvalarının amacı dışında kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Yurtnaç, 'Kimileri imkansızlıklara rağmen güneşin kavurduğu çöl sıcaklarında, yaptıkları tahta tabletlerle öğrenci okutup hafız yetiştiriyor, kimileriyse milletinden topladığı paralarla, her türlü imkanı içinde bulunduran okullarda vatan haini yetiştiriyor. Allah bu tür insanlara bir daha fırsat vermesin.' diye konuştu.
Kaynak: AA