Vali Şahin, Taksim'de Nöbet Tutan Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Meydanı’nda 25 gündür aralıksız devam eden demokrasi nöbetine katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ile birlikte kürsüye çıkarak vatandaşları selamlayan Vali Şahin, devleti ve milleti hiç bir zaman böldürtmeyeceklerini söyledi.

Vali Şahin, Taksim'de Nöbet Tutan Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden üç haftayı aşkın süre geçmesine rağmen on binlerce vatandaş Taksim Meydanı’nda demokrasi ve vatan nöbetini sürdürmeye davam ediyor. Ellerinde ay yıldızlı bayrakla Taksim Meydanı’nı dolduran vatandaşların dün geceki konuğu İstanbul Valisi Vasip Şahin oldu. Alanı hınca hınç dolduran vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Şahin, daha sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ile birlikte alana kurulan platforma çıkarak milleti selamladı.

"İstanbul’un her ilçesinden milyonlar Taksim’de buluştu"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmada, İstanbul’un her ilçesinden milyonlarca insanın Taksim’e akın ettiğini ifade ederek, "Herkes başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına İstanbul’un, Türkiye’nin kalbinden birliğin ve beraberliğin mesajını verdi. 15 Temmuz akşamı burada yaşanan kahramanlıkları uzun uzun konuştuk. Toplumun her kesiminden; Alevi’si, Sünni’si, CHP’lisi, Ak Partili’si, MHP’lisi, herkes hep birlikte tek bayrak, tek devlet, tek vatan dedi ve farklılıklarla tek millet dedi.

O gün ordumuzun içerisine sızan ihanet şebekesi mensuplarına karşı duran şanlı askerlerimiz vardı. Taksim Meydanı’nda 15 Temmuz akşamı toplanan o kalabalıkla birlikte kahraman polisimiz de sonuna kadar çatıştı ve vatandaşıyla birlik oldu. O akşamki isimsiz kahramanlardan birisi de şüphesiz ki bu akşam aramızda olan sayın valimizdi" dedi.

"O hain çeteye karşı sizlerin verdiği cesaret sayesinde dimdik durabildik"

İstanbul’un birçok yerinde vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, "İstanbul bütün Türkiye gibi Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak 15 Temmuz gecesinden beri sokaklarda ve meydanlarda nöbetine devam ediyor. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bir millet neymiş, nasılmış, bir millette asalet neymiş, onu bütün dünyaya tekrar gösterdiniz. Biz 5 bin yıldır devletsiz kalmamış bir millet olarak, dünyaya cihan hakimiyetini sağlamış devletler kurmuş bir millet olarak, hiçbir zaman esaret görmemiş bir millet olarak 15 Temmuz’da bir kez daha dünyaya kendimizi ispat ettik. Güvenlik güçlerimizle, polisimizle ve askerimizle birlikte o hain çeteye karşı sizlerin verdiği bu cesaret sayesinde dimdik durabildik. Sizlere çok çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Taksim bundan sonra sizlerin bu kararlılığınızla da anılacak"

Vali Şahin, "Sizlerle ne kadar gurur duysak, ne kadar övünsek azdır. 15 Temmuz’un asıl kahramanları sizlersiniz. Sizlerin bu davranışı siyasi tarihte, hukuk tarihinde egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun bir ifadesi olacak. Sizler bir tarih yazdınız ve dünya durdukça tarih sizden bahsedecek. Bu devleti ve bu milleti böldürtmeyeceğiz. Allah’ın izniyle bu millet kıyamete kadar bayrağıyla ve devletiyle yaşayacaktır. Bugün buraya sizlere teşekkür etmek için geldim. Taksim Meydanı önemli bir meydandır, sembolik bir meydandır. Sizler bu sembole uygun ve yanaşır bir anlamla buradasınız. Bu anlamı, bu içeriği sizler doldurdunuz. İnşallah Taksim bundan sonra sizlerin bu davranış ve kararlılığınızla da anılacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA