Süper Real Madrid'in

UEFA Süper Kupa finalinde Real Madrid, Sevilla'yı Carvajal'in 119. dakikadaki golüyle 3-2 yendi ve şampiyon oldu.

Süper Real Madrid'in
Süper Real Madrid'in
Sezonun en son kupası olan UEFA Süper Kupa mücadelesi nefesleri kesti. Real Madrid karşısında 1-0 geriye düşen Sevilla 90+3'e 2-1 üstünlükle girdi. Real'i ipten kurtan isim uzatma bölümlerinin son dakikasında Sergio Ramos oldu ve maç uzatmalara gitti. Uzatma bölümlerinde 10 kişi kalan Sevilla karşısında birçok pozisyon bulan Real'e kupayı getiren gol 119. dakikada Carvajal'den geldi.

Lerkendal Stadı'nda oynanan Süper Kupa maçında Şampiyonlar Lig'ini kazanan Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi'nin sahibi Sevilla karşı karşıya geldi. Mücadele hem İspanyol derbisi, hem de 2014 Süper Kupa finalinin rövanşına sahne oldu.

2014'te Galler'in Cardiff şehrinde oynanan mücadelede Real Madrid, Sevilla'yı Ronaldo'nun golleriyle 2-0 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi olmuştu.

Geçen yıl ise Barcelona, Sevilla'yı uzatmalara giden maçta 5-4 mağlup etmişti.

Mücadelenin 21. dakikasında Real Madrid, Marco Asensio'nun muhteşem golüyle 1-0 öne geçti. Sevilla bu gole 41'de Franco Vazguez'in golüyle cevap verdi. Her iki takımda soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti. Karşılaşmanın 72. dakikasında Ramos'un müdahalesiyle Vitolo ceza sahası içinde yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Evgen Konoplykanka skoru 2-1'e getirdi.

SERGİO RAMOS'TAN SON DAKİKA GOLÜ

90+3'e kadar skoru koruyan Sevilla'nın hayallerini Sergio Ramos yıktı. Mücadelenin son dakikasında son bir şans için yüklenen Real Madrid maçı uzatmalara götüren golü buldu. Lucas Vazquez'in arka direğe ortaladığı topa boş pozisyondan Ramos kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi:2-2.

SEVİLLA 10 KİŞİ

Uzatma bölümünün ilk yarısında 93'te Kolodziejczak, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımı Sevilla'yı 10 kişi bıraktı.

RAMOS'UN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

99. dakikada Ramos arka direkte topu ağlara gönderdi. Ancak Maçın hakemi Milorad Maciz altı pas üzerinde Ramos'un Adil Rami'ye faul yaptığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.
Real Madrid, Sevilla'nın 10 kişi kalmasıyla tüm haklarıyla rakip alan yerleşti ancak Benzema ve James Rodriguez ile bulduğu birçok gol pozisyonunu değerlendiremedi.

CARVAJAL İŞİ BİTİRDİ

119. dakikada orta alanda topu alan Carvajal topu ceza sahası içine kadar taşıdı ve ayağını dışıyla topu uzak köşeye gönderdi ve sezonun son kupası olan Süper Kupa'nın sahibi oldu.
.