Şehitler Ailelerinin Mektubunu 27 Ülkeye 34 Günde Ulaştırdı

Kayserili motosiklet tutkunu Mustafa Özdemir, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi’nin mektubunu 34 günde 17 bin 500 kilometre katederek 27 ülkeye ulaştırdı.

Şehitler Ailelerinin Mektubunu 27 Ülkeye 34 Günde Ulaştırdı
7 Temmuz’da Kartal Şehitliği’nden başladığı yolculuğunu yine Kartal Şehitliği’nde tamamlayan motosiklet tutkunu Mustafa Özdemir’i, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Kartel Şehitliği’nde çıktığı tur ile ilgili açıklama yapan Mustafa Özdemir, "Kayseri’den 7 Temmuz’da çıkmış olduğum ERCİYES TO NORDKAPP Projesi kapsamında malum son zamanlardaki ülkemizdeki terör olaylarının, dilinin, dininin, renginin, ırkının olmadığını Avrupa’daki soydaşlarımıza anlatmak Türk Büyükelçiliklerimizi ve Konsolosluklarımızı ziyaret ederek şehitlerimiz adına bir farkındalık oluşturmak üzere yola çıktık. Kayseri Şehitler Derneği Başkanımızın mektubunu onlara ileterek toplamda 27 ülkeyi kapsayan ve 34 gün süren 17 bin 500 km süren bu yolculuğumuzu bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktayız" dedi.

Özdemir, "Bu zorlu rotamızda sağ olsun tüm Büyükelçiliklerimiz bu duyarlı projeye destek verdiler. Soydaşlarımız destek verdiler" diyerek, "Toplam 34 günde sadece 7 gün otel ve çadırda kaldım. Geriye kalan tüm günlerde soydaşlarımız bizi misafir ettiler. Malum dediğim gibi ülkemizdeki terör olaylarında şehit olan şehitlerimiz ve gazilerimizin acısının sadece kendi ocaklarında değil tüm Türk milletinin yüreğinde hissetmesi gerektiğine inanıyorum. Bu vesileyle de bu rotayı çok şükür tamamlamış bulunmaktayım. Türkiye’de bir ilk şehitlerimiz adına böyle bir gezi düzenlemiş olduk. Güneşin batmadığı yer olarak bilinen, dünyanın tepesi olarak bilinen Norveç’in en kuzey noktasındaki NORDKAPP’ta şehitlerimize Fatiha okuduk, bayrağımızı dalgalandırdık ve İstiklal Marşımızı orada ilk defa okumak bize kısmet oldu. Bu vesileyle bize destek olan başta Şehitler Derneği Başkanımız olmak üzere, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, diğer tüm yöneticilere ve sizlere tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum, sağ olun var olun diyorum" ifadesinde bulundu.

"Öncelikle bugün Diyarbakır’dan ve Şırnak’tan gelen üzücü haberle bir kez daha yıkıldık" diyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "8 tane şehit haberi aldık ve acılarımız yeniden tazelendi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine Türk milletine başsağlığı ve sabırlar diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadesinde bulunarak konuşmasına başladı.

Başkan Yavuz, "Biz ülkemizde son günlerde her gün onlarca şehidimizin geldiği bir günde sağ olsun Musa Bey bir farkındalık oluşturmak adına bir Avrupa turuna çıkacağını söyledi ve bizden destek istedi. Biz de seve seve Mustafa Bey’in yanında olduk ve bütün manevi olarak desteklerimizi verdik. Sağ olsun sağ selim Avrupa’daki soydaşlarımıza biz şehit aileleri ve gazilerin duygu ve düşüncelerini iletti, selamlarımızı söyledi" diye konuştu.

"Gittiği yerden de biz sosyal paylaşım sitesinden de kendisini takip ettik" diyen Yavuz, "Zorlu bir sürece tamamladı geldi. Şehitlikten başladı şehitlikte bitirdi. Kendisine hoş geldin diyoruz. Sağ selim ailesine kavuştu ve şehit ailelerinin ve gazilerin sesini duyurduğu için Avrupa’daki soydaşlarımıza kendisine çok teşekkür ediyorum, hoş geldin diyoruz" şeklinde konuştu.

Son yaşanan olaylardan dolayı şehitlerin gelmeye devam ettiğinin altını çizen Yavuz, idam yasasının çıkmasını istediklerini belirterek, "Biz şehit aileleri ve gaziler olarak şunu söylüyoruz son zamanlarda yaşanan darbe girişiminden dolayı yüzlerce şehidimiz oldu. Yaralılarımız var binlerce. İdam yasasının çıkarılması konusunda bir ses söylenmeye başladı.

Meclisimize buradan çağrıda bulunmak istiyoruz; ivedilikle hiç beklemeden bu idam yasasının çıkarılarak terör suçuna karışan ülkemizi bölmeye parçalamaya çalışan her kim olursa olsun yakalanarak idam edilmesini istiyoruz. Nasıl darbe girişiminden sonra milli irade de birlik ve beraberlik oluşmuşsa, terör konusunda da birlik ve beraberlik içerisinde siyasi partilerin beraber hareket ederek bu terörün bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Bizim her gün canımız yanıyor. Her gün şehit haberiyle uyanmak istemiyoruz. Huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Bu terörün bitirilmesini ve kökünün kazınmasını istiyoruz. Bunu da yapacak sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle, mecliste bulunan milletvekillerinin ortak hareketiyle kanunlar çıkartılarak polisimize, askerimize destek vererek bu terörün bitirilmesini istiyoruz. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak bizim üzerimize ne görev düşüyorsa biz hazırız. Nasıl biz bu vatan için karşılıksız bedel ödemişsek yine gaziler olarak şehit aileleri olarak yarım kalan görevimizin başında görevimize her zaman hazır olduğumuzu bildiriyoruz ev biz nasıl bu vatan için şehitlerimiz geldiğinde canımız yanıyorsa bütün Türk milletinin de canı yanıyor. Bunun bitirilmesi için ivedilikle idam yasasının çıkarılmasını, birlikte hareket edilmesini istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin mezarı ziyaret edilerek dua okundu.
Kaynak: İHA