Sağlık Sen'e Teşekkür Plaketi

Erzurum 112 Acil Servis ve UMKE çalışanları, 15 Temmuz Gecesi yaşanan darbe girişimine karşı Erzurum’da tüm sendika üyelerini sokağa çağıran ve her türlü desteği veren Sağlık Sen’e teşekkür plaketi verdi.

Sağlık Sen'e Teşekkür Plaketi
Erzurum’da 112 Acil ve UMKE çalışanları, Sağlık Sendikası’nı ziyaret etti. 112 Acil ve UMKE çalışanları, darbe girişimi sırasında dirayetli duruşu ile örnek olan Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman ve ekibine, teşekkür plaketi takdim etti.

Plaket takdimi öncesine konuşan Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Türk halkının darbe girişimine karşı en güzel cevabı verdiğini söyleyerek, Erzurum’da da Türk, Kürt, Alevi, Sünni, partili, partisiz, muhalif, muhafazakâr fark etmeksizin herkesin sokaklara döküldüğünü belirtti.

Bu süreçte Sağlık Sen olarak, tüm sendika üyelerini meydanlara çağırdıklarını aktaran Duman, çağrılarının yanıtsız kalmadığını kaydetti.

Türk Milleti’nin tüm dünyaya birlik beraberlik mesajı verdiğini dile getiren Duman, “Millet ülkesini, devletini ve itibarını kurtardı. Aynı zamanda dünyaya bir mesaj verdi. Dünyaya bize akıl verme, darbecilere taraf olarak görme, aklını başına al yoksa aklını başından alırız diyerek meydan okudu. Onun için işgal hareketinin içerisinden 25 gün geride kaldı, millet meydanlardan bir adım çekilmedi. Herkes meydanlarda, bu destansı yürüyüşün yeni örneklerini veriyor. Meydanları dolduran yürekleriyle, cesaretleriyle tanklara meydan okuyan milletimiz, halkın gücünün tankın gücünden daha yüksek olduğunu göstermiştir. Alanlarda cesaret ve feraset var. Bunun bir darbe girişimi kadar işgal hareketi olduğu meydanlar da biliyor. Bu süreçte yaralananlara Allah’tan acil şifalar diliyorum. Bu mücadele esnasında şehit düşen kardeşlerimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. O şehitlerimiz kahramanlık destanı yazdı. Ülke olarak bir işgalin eşiğinden döndük. Bunu bir darbe girişimi olarak düşünemeyiz. Bu bir işgal girişimiydi, işgal hareketiydi. Milletimiz bu girişimi ferasetiyle, dik duruşuyla bertaraf etti.” diye konuştu.

112 Acil Servis ve UMKE çalışanları da bu süreçte, kendilerine destek olan ve meydanlara çağıran Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman’a teşekkür ederek, plaket takdim etti.
Kaynak: İHA