Muğla'da, Şehit Ailesine Şehadet Belgesi Verildi

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce şehit edilen Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın Ortaca ilçesinde yaşayan ailesine, Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından şehadet belgesi verildi.

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerce şehit edilen Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın Ortaca ilçesinde yaşayan ailesine şehadet belgesi verildi.

Şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın ailesini ziyaret eden Muğla Valisi Amir Çiçek, şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın şehadet belgesini şehidin eşi Nazlı Ayna'ya verdi.

Vali Çiçek, burada yaptığı konuşmada, şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu söyledi.

Vatanın bütünlüğü ve birliği için canlarını feda eden şehitlerin haklarının ödenemeyeceğini belirten Çiçek, 'Sizler şehitlerimizin emanetisiniz. Devlet olarak şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak bizlerin öncelikli görevimizdir. Şehitlik, yüce Allah'ın bizlere göstermiş olduğu en yüce makamlardan birisi. Vatanımızın birliği, bütünlüğü ve bayrağımız için çok şehit verdik. Şehidimiz Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’ya, tüm şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabır diliyorum' dedi.

Vali Çiçek'e eşi Hülya Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve eşi Aysun Çetinkaya, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve eşi Miray Ürkmezer, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Hüseyin Erkek eşlik etti.

Ayna, 24 Haziran'da Mardin'in Derik ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan aramada bir evden teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada şehit olmuştu.
Kaynak: AA