Milletin Malı Yeniden Milletin Hizmetinde

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün elinden alınarak milletin hizmetine sunulan öğrenci yurdu, Şehzadeler’de Kız İmam Hatip Orta Okulu olarak hizmet vermeye devam edecek.

Milletin Malı Yeniden Milletin Hizmetinde
Manisa İmam Hatip Lisesine ek bina olarak yapılan ve daha sonra paralel yapının İmam Hatip Okulları Yaptırma ve Yaşatma Dernek Yönetimini ele geçirmesi ile gasp edilen binaya, geçtiğimiz günlerde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Devlet tarafından el konuldu. İmam Hatip Okulu olarak, bağışlar ve öğrenci yardımları ile yapılan bina, FETÖ’nün hileli bir şekilde ele geçirmesi ile amacı dışında kullanılmaya başlanmıştı. Manisa’da yaşanan İmam Hatip Okulu sıkıntısına rağmen söz konusu bina her türlü talebe rağmen Milli Eğitim’e verilmeyerek FETÖ terör örgütü mensuplarınca yıllarca gasp edilerek özel yurt olarak çalıştırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname kapsamında 2. Anafartalar Mahallesinde Manisa İmam Hatip Lisesinin ek binası olan binaya da el konulmuştu. Devletin zimmetine geçen bina, geçtiğimiz günlerde Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilerek Kız İmam Hatip Orta Okulu olarak kullanılması kararlaştırıldı. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binayı devralmasının ardından okulun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Milli Eğitim Müdürlüğünce bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma kapsamında Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, Selman Keresteci, Burhan Aydemir, Adnan Kaçire, İbrahim Onaylı, İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Şehzadeler Belediye Başkan yardımcıları, Ahmet Songüler, Ulus Kotluca, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Kız İmam Hatip Orta Okulu olarak hizmet verecek binada incelemelerde bulundu.

“Rabbim milletimizi bu hain FETÖ’den korusun”

İmam Hatip Okulu olarak yapılan binanın yıllarca Fetullahçı terör örgütü mensuplarınca gasp edildiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Aziz milletimiz ve Manisalı hemşerilerimizin bağışlarıyla, İmam Hatip Lisesindeki öğrencilerin topladıkları kurban derilerinden elde edilen gelirle yapılan, ardından da FETÖ terör örgütü militanları tarafından gasp edilen ve farklı ticari amaçlarla kullanılan bina, çok şükür ki Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiş, bundan sonra yapılış amacına uygun bir şekilde Şehzadeler ilçemizde İmam Hatip Orta Okulu olarak hizmet verecektir. Bugün bu binada incelemelerde bulunduk. Zaten teknik ekiplerimiz bu binanın hali hazırlarını çıkartmıştı. Milli Eğitimdeki arkadaşlarımız ile birlikte sınıfların ve kullanılacak olan alanların planlamasını yaptılar. İnşallah önümüzdeki günlerde yapılan çalışmaları netleştireceğiz ve yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek içinde Şehzadeler Belediyesi olarak binanın acil olan ihtiyaçlarını bir an önce tamamlayacağız. İnşallah yeni eğitim ve öğretim döneminde orta kısımda okuyan öğrencilerimiz Yunusemre’ye gitmek zorunda kalmayacaklar ve inşallah İmam Hatip olarak yaptırılmış olan bu binada eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edeceklerdir. Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere bu süreçte katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu hırsız FETÖ terör örgütünden milletimizi korusun, muhafaza etsin diyorum. Bugün burada gerçekten çok mutluyuz. Buradan her geçtiğimizde içimiz sızlıyordu. Bu bina amacına aykırı bir biçimde kullanılıyordu. İmam Hatip Lisesi öğrencileri için bir yer yokken, İmam Hatip olarak yapılmış olan bir binanın bu hainler tarafından gasp edilmiş olması bizlerin yüreğini yakıyordu. Hamdolsun ki yapılış amacına uygun bir hale dönüştürülmüş durumdadır. Kız İmam Hatip Orta Okulumuz Şehzadeler’imiz için hayırlı uğurlu olsun. Biz Şehzadeler Belediyesi olarak binanın yeni eğitim - öğretim yılına yetişmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“Milletin malı, milletin hizmetine verilecektir”

Binanın bakımsızlık nedeni ile bir tadilata ihtiyacı olduğunu ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise şunları söyledi:

“Bu bina bugün itibarı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilmiş oldu. Okullarımızın açılmasına kısa bir zaman kaldığı için bende onarımı, boya ve badanasının yapılması konusunda Sayın Şehzadeler Belediye Başkanımızdan bir ricada bulundum. Sağolsun değerli başkanımız ekibi ile birlikte gerekli çalışmaları yapmışlar. Şehzadeler Belediyesi olarak, Belediye Meclis üyeleri ile Belediye başkan yardımcıları ve teknik ekipleri ile birlikte tam kadro buradalar. Hedefimiz okullar açıldığında bu binayı İmam Hatip Orta Okul olarak hizmete açmaktır. Bu bina kanun hükmünde kararnamenin ardından bize teslim edildi. Ben üç yılı aşkın bir süredir Manisa’dayım, velilerimiz ve bu işe gönül verenler bu binanın Milli Eğitme devredilmesi için çok çabalar sarf ettiler. Ne yazık ki bir sonuç elde edilemedi. Ama adalet iyi bir şekilde tecelli etmiş oldu. Her zaman dediğim gibi ‘Milletin malı, Milletin hizmetine verilecektir’ diye. Milletin malı millete verilmiştir. Bizde bu emaneti bizden sonra gelecek olan kardeşlerimize devredeceğiz. Bir yılı aşkın bir süredir çocuklarımız başka bir okula gidiyorlardı. Sabahın köründe yollara düşüyorlardı. Bu kadar sıkıntı çektirmeye hiç gerek yoktu. Ancak şuanda önümüzdeki dönem de Şehzadeler’de oturan çocuklarımız bu okula gelecekler. Bu okulumuzdaki sınıflarımızda çok kalabalık olmayan sınıflar dizayn ettik, güzel bir İmam Hatip Ortaokulunu Şehzadeler’imize kavuşturacağız. Şehrimize ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun”
Kaynak: İHA