Hakkari'de Casusluk İddiası

Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde, yabancı bir ülkenin istihbarat servisi adına casusluk faaliyeti yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden biri tutuklandı Şüphelilerin, bölgedeki askeri hareketlilik, terör örgütü PKK'nın durumu ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili bilgi aktardığı iddia ediliyor.

Hakkari'de yabancı bir ülkenin istihbarat servisi için casusluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, yabancı istihbarat servisine bölgedeki askeri hareketlilik, terör örgütü PKK'nın durumu ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili bilgi aktardığı tespit edilen 4 kişi, Şemdinli ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yaklaşık 8 ay boyunca güvenlik güçleri tarafından teknik takibe alınan şüpheliler N.Ş, C.Ş, M.R.C. ve T.Ç'nin kullandığı cep telefonları ve hafıza kartları incelemeye alındı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden M.R.C. ve T.Ç, sorgu sonrası salıverildi.

Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan N.Ş, TCK'nın 328. maddesinde yer alan 'Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme' suçundan tutuklandı. C.Ş. ise adli kontrol uygulaması kapsamında serbest bırakıldı.

Kaynak: AA