Etiyopya'da İkinci Büyük Barajın İnşası

Etiyopya, Omo Nehri üzerine yapılacak 2,2 milyar avro değerindeki barajın inşası için gereken tüm hazırlıkları tamamladı.

Etiyopya'nın, Mısır ile krize neden olan Hedasi (Nahda) Barajı'ndan sonra 2,2 milyar avro değerindeki ikinci büyük barajın inşası için gerekli hazırlıkları tamamladığı bildirildi.

Etiyopya Su, Sulama ve Enerji Bakanı Motuma Mekassa, 2 bin 160 megavat elektrik üretecek barajın gelecek yıl başında yapımına başlanması için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Kenya sınırında yer alan Güney Ulusları ve Halkları bölgesindeki Omo Nehri üzerine yapılacak barajın inşası için İtalya'nın Salini Impregilo şirketi ile anlaşma imzalandığını hatırlatan Mekassa, İtalya'daki mali kurumlardan 1,7 milyar avro finansman sağlamasının ardından şirketin barajın yapımına başlamak için son düzenlemeleri yaptığını belirtti.

Mekassa, kalan miktarı Etiyopya hükümetinin karşılayacağını sözlerine ekledi.

Hidroelektrik enerjisi üretilecek, bölgeyle aynı adı taşıyan Koveşa Barajı'nın, Hedasi (Nahda) Barajı'ndan sonra 170 metre yükseklikte, 6 milyon metreküp su depolama kapasiteli en büyük ikinci baraj olacağı belirtiliyor.
Kaynak: AA