Elazığ'da FETÖ Operasyonlarında 226 Şüpheli Tutuklandı

Elazığ’da, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılan darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 626 kamu görevlisi açığa alındı, hakim, savcı, polis ve asker dahil 226 şüpheli ise tutuklandı.

Elazığ'da FETÖ Operasyonlarında 226 Şüpheli Tutuklandı
Elazığ’da, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında darbe girişiminin ilk gününden bugüne kadar 626 kamu personeli açığa alındı. Açığa alınan personellerden 191’inin İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli rütbeli ve memurlarında yer aldığı polis, 246’sının İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne görevli çoğunluğu öğretmen, merkez ve ilçe adliyelerinden 24 hakim ve savcı olduğu bildirildi.

Kentte Fırat Üniversitesi’nde 48, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde 13,Kamu Hastaneleri’nde 24, İl Sağlık Müdürlüğü’nde 5, İl Defterdarlığı’nda 6, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 7, TKDK’da 4, İl Müftülüğü’nde 7, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde 6, Devlet Hava Meydanları’nda 9, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 4, TEİAŞ’da 6, Şeker Fabrikası’nda 2 Orman Böle Müdürlüğü’nde 2,Su Ürünleri Enstitüsü’nde 2, İller Bankası’nda 2, Valilik’de 2, SGK’da 7, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nde 2, Ticaret, Meteoroloji, Fırat Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu, Polis Eğitim Merkezi,Keban HES,Tapu Kadastro, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nde, Toprak Mahsulleri, İl Özel İdaresi ve PTT kadrolarından ise birer kişi açığa alındı.

113 polis tutuklandı

Açığı alınmaların yanı sıra darbe girişimi nedeniyle Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, 8. Kolordu ve İl Jandarma Komutanlığı, Adliye ile PTT’de de adli süreç nedeniyle gözaltılar ve tutuklamalar yaşandı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli aralarında müdürlerinde bulunduğu 145 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerde 113’g çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 30’una adli kontrol verilirken, 1’i ise serbest bırakıldı.

Biri general, 69 asker tutuklandı

Elazığ’ın sözde sıkı yönetim komutanı olarak adı geçen, Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkadir Ünlü’nün 15 Temmuz gecesi kentte gözaltına alınmasının ardından diğer bağlantıları ortaya çıkmıştı. Elazığ polisi tarafından peş peşe 8. Kolordu ve İl Jandarma Komutanlığı’nda yönelik operasyon yapılmıştı. Operasyonlarda şuana kadar 77 askeri personelin gözaltına alındığı, bunlardan 69’unun tutuklandığı, 8 askerin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Elazığ’ın merkez ve ilçe adliyelerinde görevli 24 hakim ve savcı açığa alınmış, ardından da gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan 22 hakim ve savcıdan 19’u tutuklanırken, 4’ü adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Hakkında tutuklama kararı bulunan 1 hakimin arandığı öğrenildi.

PTT’ye yönelik yapılan operasyonda ise 3 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 1’i tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartı ile bırakıldı.

Örgütün il yönetimi de tutuklandı

FETÖ’nün Elazığ yapılanması ile ilgili yapılan operasyonlarda ise 58 şüpheli İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 24’ü tutuklanırken, 13’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltına bulunan 21 şüphelinin ise sorgulamalarının sürdüğü öğrenildi.
Kaynak: İHA