Djokovic, Cincinnati Turnuvası'ndan Çekildi

Erkekler dünya sıralamasının bir numaralı tenisçisi, el bileğindeki sakatlığın iyileşmesi için Cincinnati Turnuvası'nda mücadele etmeyecek.

Teniste erkekler dünya sıralamasının zirvesinde bulunan Novak Djokovic, el bileğindeki sakatlığının iyileşmesi için Cincinnati Turnuvası'ndan çekildi.

Yaptığı açıklamada, ABD'nin Ohio eyaletinde düzenlenen Cincinnati Tenis Turnuvası'nda yer almayacağı için üzgün olduğunu belirten Sırp tenisçi, 'Çok yoğun ve aktif bir takvim yılından dolayı, sakatlığımın iyileşmesi adına bu kararı aldım. Çok fazla maç oynadım ve sağlığım için biraz dinlenmek zorundayım.' ifadelerini kullandı.

En üst düzey tenisçilerin, genel olarak ABD Açık Tenis Turnuvası öncesi son ısınma turu olarak gördükleri Cincinnati Turnuvası'na, olimpiyat programı nedeniyle, kadınlar dünya bir numarası Serena Williams'ın da katılamayabileceği belirtiliyor.

Djokovic, Brezilya'nın Rio kentinde devam eden olimpiyat oyunlarında tek erkekler teniste Arjantinli Juan Martin del Potro'ya 2-0 yenilerek ilk turda elenmişti. Çiftlerde de Djokovic ve takım arkadaşı Nenad Zimonjic, Brezilyalı Marcelo Melo ile Bruno Soares'e ikinci turda 2-0 kaybedip olimpiyatlara veda etmişti.
Kaynak: AA