'Çiçek Açan Şehirler' Projesi'nde İkinci Etap Başladı

‘Çiçek Açan Şehirler’ projesinin ikinci etap çalışmaları Kaleiçi’nde başladı. Proje ile Kaleiçi’nin tarihi evleri, surları ve sokakları çiçeklendiriliyor. Bakım onarım ve peyzaj çalışmaları yapılıyor.

'Çiçek Açan Şehirler' Projesi'nde İkinci Etap Başladı
Kanada Merkezli Uluslararası bir kurum olan ‘Communities in Bloom’ tarafından düzenlenen ve Dünya’nın en prestijli belediyecilik ödülü olarak kabul edilen Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Yarışması’nda, Antalya’ya ’Beş Çiçekli Altın Şehir’ ödülünü kazandıran proje genişliyor. Kaleiçi Hesapçı Sokak, Hıdırlık Sokak, Yanık Hastane alanında gerçekleştirilen ilk etap çalışmaları ile Belediyeciliğin Oscar’ını alarak tarihe geçen Büyükşehir Belediyesi, projeyi etap etap Kaleiçi geneline yaymak için kolları sıvadı.

TARİHİ EVLER ÇİÇEKLENDİRİLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de büyük önem verdiği ve öncülük ettiği “Çiçek Açan Şehirler” projesinin ikinci etap çalışmalarına başlandı. İkinci etap çalışmaları Hesapçı Sokak, Hıdırlık Sokak’ın devamı ile Mermerli Park’ı kapsıyor. Kaleiçi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında uygulama işlerini Büyükşehir Belediyesi ANTEPE İnşaat ve Ticaret A. Ş’nin sürdürdüğü ikinci etap çalışmaları kapsamında, tarihi evlerin dış cephelerinde onarım ve düzenleme çalışmaları yapılacak. 1.5 kilometrelik güzergahta yol kenarları ve tarihi evler çiçeklendirilirken, peyzaj ve bakım onarım çalışmaları yapılıyor. Mermerli Park’ta yapılan çalışmalarda sona gelindi. Mermerli Sokak’tan Yat Limanı’na iniş için yeni bir merdiven eklendi.

KAMERA SİSTEMİ KURULUYOR

Hesapçı Sokak, Hıdırlık Sokak ve Mermerli Park’ı kapsayan 1.5 kilometrelik kısımda engelli bireylerin ulaşımını kolaylaştırmak için engelli ikaz bandı yerleştirilecek. Kaleiçi’ndeki bine yakın aydınlatma direkleri LED ampule çevrilerek enerji tasarrufu sağlanacak. Elektrik direklerine yerleştirilecek kamera sistemi ile Kaleiçi güvenlik sistemi artırılacak. Kaleiçi taş zeminin de bakım onarım çalışmaları da sürüyor. Mermerli Park’ta bulunan WC de onarılarak modern bir hale getiriliyor. Kaleiçi’ne ayrı bir canlılık getiren ve yerli yabancı misafirlerin hayran kaldığı projede çalışmaların önümüzdeki ay tamamlanması bekleniyor.
Kaynak: İHA