CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Oldu

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifasının ardından olağanüstü toplanan il yönetimi, partinin Örgütlenme ve Örgüt Yönetimi’nden sorumlu Asuman Ali Güven’in başkan olması yönünde karar aldı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Oldu
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in ani istifası herkesi şok etti. Yüksel, istifa dilekçesini partiye sunarken, CHP İzmir İl Yönetimi jet hızıyla bir toplantı yaptı. Toplantıda 26 yönetici yer aldı. Yönetim, uzun süren toplantısının ardından önemli bir karara imza attı. Parti tüzüğünün 42. Maddesi -C- bendi uyarınca alınan karara göre, Asuman Ali Güven ismi üzerinde uzlaşı sağlandı. CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, oyların tamamını alan Güven’in yeni il başkanı olduğu duyuruldu.

"Önemli göreve layık görüldüm"

CHP İzmir’in yeni başkanı Asuman Ali Güven, toplantının ardından kısa bir değerlendirme yaptı. Güven, şunları söyledi:

"İl Başkanımızın istifasına üzüldük. Onun başkanlığında İzmir’de ses getiren büyük işlere imza atan çok uyumlu bir yönetimimiz vardı. Kendisinin istifası sonrasında kurumsal yapımızın devamı, parti çalışmalarımızın aksamaması ve partimizin zarar görmemesi için olağanüstü toplantıya katılan arkadaşlarımın oy birliğiyle bu onurlu ve önemli göreve layık görüldüm. Tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. En baştan beridir süren uyumlu çalışmamız hem il yönetim kurulumuzla, hem ilçe başkanlıklarımız ve belediye başkanlarımızla, hem de genel merkezimizle artarak devam edecektir. Yine CHP’ye ve İzmir’imize yakışan çalışmalarla halkımıza hizmet etmeye, demokrasi, cumhuriyet, laiklik ve adalet için mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA