Başkan Gökçek'ten Demokrasi Nöbetinin Final Gecesi İçin Çağrı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda 10 Ağustos Çarşamba günü düzenlenecek demokrasi nöbeti finaline tüm Başkentlileri davet etti. Gökçek, “Size sürprizlerimiz var. Burada olmama gibi bir üzüntü içerisinde olmanızı istemem. Onun için çoluğu çocuğu toplayın, son bir sefer burada buluşalım. Her birimiz en az 5’er kişi alıp geliyoruz. Geldiğinize çok ama çok mutlu olacaksınız” dedi.

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinin 25’nci gününde de Başkentlileri yalnız bırakmayan Başkan Gökçek, “Allah bir daha böyle meydanlara inmemizi nasip etmesin. Ama ederse de hazır olduğumuzu beyan ederiz” diye konuştu.

Konya’daki Mevlana Bulvarı’na canlı bağlantı yapılarak binlerce vatandaşın alkış ve tezahüratları eşliğinde konuşan Başkan Gökçek, “Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, nöbetlere ‘Çarşamba günü son vereceğiz’ dedi.

Son gece olduğu için çok önemli. Hani İstanbul mitingi sırasında burası dolmuştu ya, final akşamı da öyle dolmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son nöbet için Konyalıları da Ankara’ya davet eden Başkan Gökçek, Kızılay’ın tarihinin en büyük kalabalığını yaşaması gerektiğine değinerek, Ankaralılara sürprizleri olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit düşen vatandaşların aileleri ile gaziler için 9 ayrı karar alındığına değinen Başkan Gökçek, bu kararları tek tek sıraladı. Başkan Gökçek, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’na şehitler adına anıt dikileceğini ifade etti.

Ankara’daki ihtiyaç sahibi şehit ailelerine de Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketleri tarafından birer konut hediye edileceğini müjdeleyen Başkan Gökçek, “Ayrıca biliyorsunuz FETÖ’cüleri belediyeden attık, atmaya da devam ediyoruz. Onların yerine şehit ailelerini ve gazileri alacağız. Bunun da kararını Belediye Meclisi’nden çıkarttık, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“Rusya ile aradaki soğukluk kalktı”

“Sayın Cumhurbaşkanım bugün Rusya’ya gitti. Medyaya intikal ettiği kadarıyla mükemmel ön anlaşmalar yapıldı” diyen Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Rusya ile FETO sayesinde düşürülen uçak yüzünden aramız bozulmuştu. Bunun FETO’cular tarafından yapıldığı anlaşılınca iki ülke arasındaki soğukluk kalktı. Cumhurbaşkanımız çok güzel haberle gelecek, hoş gelecek sefa gelecek inşallah.”

Meydanı dolduran Başkentlilerin “idam istiyoruz” sloganları üzerine Konya Mevlana Meydanı’ndaki vatandaşlara da seslenen Başkan Gökçek’in, “Konya’daki kardeşlerimize soralım. Ankara’da tüm vatandaşlarımız idam istiyor, Konya’dakiler de idamı istiyorlarsa bayraklarını kaldırsınlar da görelim, ortalığı bir yıkalım” demesi üzerine Mevlana Meydanı’ndaki tüm bayraklar havaya kaldırıldı. Bunun üzerine Başkan Gökçek, “İşte Konya, işte Ankara, işte bu kadar” ifadelerini kullandı.

İstanbul Yenikapı’da ve 80 ayrı ilde düzenlenen mitingler sonrası Batılı ülkelerin Türkiye’ye bakış açılarının değiştiğini anlatan Başkan Gökçek, “Bu manzara ve siyasal partilerin liderlerinin hepsinin bir arada olması, Batı’nın kafasını yedirtti. Yavaş yavaş dönüşler başladı.

Bunu yine siz, meydanları dolduran mücahit kardeşlerimiz yaptı, Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Başkan Gökçek’ten çağrı

“Diyorlar ki ‘Bu FETÖ’cüler bir daha darbe yaparlarsa’, Allah’ın izniyle öyle bir şey olamaz, ben inanmıyorum, ama trilyonda bir ihtimal de olsa bunun cevabını vermek lazım” diyen Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

“Ne yapacaklarmış bu sefer? Önce TRT’yi, sonra TÜRKSAT’ı susturup, ondan sora kalkıp da darbeyi yapacaklarmış. İnternetten konuşamayacakmışsınız. Böyle bir şey olmaz inşallah. Diyelim ki oldu. Baktınız ki bir akşam lambalar söndü, televizyonlar çalışmıyor, internetten bağlantı kuramıyorsunuz. Ne yapacaksınız? Hiçbir şey beklemeye gerek yok, anında herkes görev mevkiine hiçbir şey sormadan gelecek. İlla bundan sonra internet lazım değil, televizyon lazım değil, biz iletişimimizi gönülden kurduk. Anında meydanlara ineceğiz, özellikle askeri kıtaların önünü işgal edeceğiz.”

Milletin ülkenin gönüllü sivil ordusu olarak hazır olduğunu vurgulayan Gökçek, Ankara ve Konya’da meydanlarındaki vatandaşların “Hazırız” demesiyle birlikte, “24 saat göreve siviller olarak biz Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde hazırız inşallah” ifadelerini kullandı.

Başkan Gökçek sözlerini, düzenlenecek sürprizlerle dolu son nöbete herkesin 5’er kişiyle katılmasını beklediğini kaydederek tamamladı.
Kaynak: İHA