Ankara Barosu'ndan Ferhat Sarıkaya Hakkında Suç Duyurusu Ve Şikayet

Ankara Barosu, Şemdinli iddianamesine dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’ın adını cemaatçi hakim ve polis şefinin yönlendirmesiyle eklediğini itiraf eden Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran da Sarıkaya’yı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayet etti.

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, halen Ankara Batı Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Ferhat Sarıkaya’nın FETÖ/PYD soruşturması kapsamında tanık sıfatıyla verdiği ifadede yer alan ve 2005 yılında Van Cumhuriyet Savcısı iken hazırladığı Şemdinli iddianamesine ilişkin itirafları anımsatıldı. Dilekçede, Ferhat Sarıkaya hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu düzenleyen 257’nci ve ilgili diğer maddeleri kapsamında kamu davası açılması talep edildi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran da Ferhat Sarıkaya’yı HSYK’ya şikayet etti. Hakan Canduran tarafından HSYK’ya sunulan şikayet dilekçesinde, Sarıkaya’nın yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar verdiği belirtilerek, Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 69 ve 77’nci maddeleri kapsamında ivedilikle görevden uzaklaştırılması ve meslekten çıkarılması talep edildi. Hakan Canduran, “Ferhat Sarıkaya, tanık sıfatıyla verdiği ifadede işlediği suçları açıkça itiraf etmiştir. Sarıkaya hakkında görevi kötüye kullanmak ve varsa terör örgütü üyeliği suçlarından derhal adli ve idari soruşma başlatılması; hak ettiği cezalar verilene kadar da görevden uzaklaştırılması gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA