Zeytinburnu Belediyesi Binlerce Vatandaşı Çanakkale İle Buluşturdu

Zeytinburnu Belediyesi, binlerce vatandaşı kültür gezileri kapsamında tarihin yeniden yazıldığı Çanakkale’ye götürdü.

Zeytinburnu Belediyesi Binlerce Vatandaşı Çanakkale İle Buluşturdu
16 yıl önce İstanbul’dan Çanakkale’ye düzenlenen kültür gezilerinin öncüsü olan Zeytinburnu Belediyesi, bu sene yine binlerce vatandaşı Çanakkale ile buluşturdu. Tarihi Gelibolu Yarımadası, Kilitbahir Kalesi, Namazgah, Hamidiye ile Mecidiye Tabyası ve Havuzlar Şehitliği’ni ziyaret eden vatandaşlar, Çanakkale Savaşları’nın önemini daha iyi kavramak, savaşların yaşandığı cepheleri görmek ve şehit düşen askerleri yad etmek adına Çanakkale yoluna koyuldu.

Savaşın kritik bölgeleri ziyaret edildi

Kültür gezisi için önceden kayıt yaptıran vatandaşlar, tur kapsamında Çanakkale Şehitleri Anıtı, Morto Koyu, Conkbayırı, Seyit Onbaşı Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı (Ertuğrul koyu), Kanlısırt, savaşta mevcudiyetinin üçte ikisini kaybeden 57. Alay ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından yaptırılan Soğanlıdere Şehitliği’ni ziyaret etti.

"Aileler çocuklarını getirsin"

Ziyaret boyunca araçlarda bulunan gruplara rehberlik eden uzman rehberler, geziye katılan vatandaşlara savaşın detayları hakkında bilgiler verdi. Çanakkale’ye ilk kez gelen Neslihan Oktay, gün boyunca hissettiği duyguları anlattı. Conk Bayırı gezisi sırasında konuşan Neslihan Oktay, "Çok anlamlı ve manevi değeri yüksek bir bölgedeyiz. Bu turu düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Buraya ilk kez geliyorum. Ailelerin çocuklarıyla gelmesini tavsiye ederim" dedi.

Aslen Iğdırlı olan ve Zeytinburnu’nda yaşayan Şirin Akbaş ise, manevi havayı fazlasıyla yaşayan vatandaşlar arasında yer aldı. Konuşurken gözleri dolan Akbaş şu ifadelere yer verdi:

"Burayı çok görmek istiyordum. Kitaplarda Çanakkale’nin geçilmez olduğunu okuyordum, gerçekten de geçilmezmiş. Allah mekanlarını cennet etsin. Al bayraklarımız gökten inmesin. Kardeşlik ve barış olsun. Bu güzel vatanı koruyalım. Bu güzel duyguyu yaşattığı için Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Atatürk’ümüzün mekanı cennet olsun. Şu an o kadar doluyum ki cennetteyim sanki."

"İlk önce birlik olmalıyız"

Çanakkale gezisinde birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Sunay Obuz İşbuğa, tarihi öğrenmenin önemine dikkat çekerek, "Şu anki ortamda birçok şeyle uğraşıyoruz. Birçok şehidimizi görüyoruz, çok üzülüyoruz. Bu ülke çok zor şartlarda kazanıldı. Bence ilk önce birlik olmalıyız. Birlikle bize karşı yapılan yanlış davranışlara engel olacağımızı düşünüyorum." dedi.

6 otobüsle gerçekleşen kültür gezisinde güvenlik gereği iki şoförlü sistem kullanıldı. Çoğu Çanakkale’ye ilk kez gelen yüzlerce vatandaş, ziyaret ettikleri şehitliklerde hem dualar etti hem de fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA